Завантаження ...
banner
banner

Щедрий вечір добрим людям

Фото.
У Вас уже щедрували? Якщо ні — не біда! Для всіх ніжинців сьогодні “щедрували” учасники фестивалю щедрівок щедрівок, який відбувся сьогодні у Будинку культури

Щедрик ведрик,
Дайте вареник,
Грудочку кашки,
Кільце ковбаски,
Ще того мало -
Дайте сала,
А як донесу,
Дайте й ковбасу.

У Вас уже щедрували? Якщо ні — не біда! Для всіх ніжинців сьогодні “щедрували” учасники фестивалю щедрівок!

Щедрування Ніжин, Нежин щедрування


13 січня у ніжинському Будинку культури відбувся вже традиційний, четвертий за ліком, міський фестиваль колядок та щедрівок “Щедрий вечір добрим людям”. Участь у ньому взяли вихованці дитячих садочків міста, шкіл, а також Академічний хор Училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької. Поза конкурсом глядачам показували свою майстерність учасники дитячого фольклорного вокально-хореографічного театру “Калинонька”.

Господар та господиня, Меланка, Коза та, обов'язково, лікар, який цю Козу лікував — ось головні учасники сьогоднішнього свята. При цьому відзначилися школярі 14-ї школи — дівчата у традиційному циганському вбранні не лише гарно танцювали, але й додали екзотичності, особливого шарму і настрою фестивалю. Щедрівки змінювалися колядками, прості у виконанні різдвяні пісні — професійними номерами. І так — понад три години!
 
Останні виступи і слово за жюрі, яке очолював викладач Училища культури і мистецтв Володимир Дорохін. Він відразу почав з новин: “Сьогодні по телебаченню бачив новину про те, що в Ужгороді цього року відбувся перший в Україні (!) фестиваль щедрівок. А у нас — уже четвертий!”. Після цього він оголосив переможців.
 
У категорії дошкільних навчальних закладів 3-е місце зайняв дитячий садочок №12 “Ромашка”, 2-е місце дісталось колективу дитячого садка №4 “Казочка”, а переможцями стали вихованці садочка № 23 “Розвивайко”.
 
Серед шкіл третю сходинку зайняли учні школи №1, друге місце дісталося щедрувальникам школи №14, а переможцями жюрі назвало колектив школи №7.

У третій, відкритій, категорії був лише один учасник - Академічний хор Училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, Головним призом у кожній з категорій був музичний центр.
 



























































































Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: