Завантаження ...
banner
banner

З сьогоднішнього дня маршрутки для пільговиків – по 2.50 грн

З 1-го лютого вартість проїзду у міських маршрутках для пільгових категорій населення складатиме 2,50. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні міського виконавчого комітету.


З 1-го лютого вартість проїзду у міських маршрутках для пільгових категорій населення складатиме 2,50. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні міського виконавчого комітету. Голосували одноголосно. Крім того зменшили і кількість пільговиків, які зможуть їздити на маршрутках за пільговими тарифами. Залишилися, як і раніше, пенсіонери за віком, інваліди 2-ї групи та чорнобильці 2-ї категорії, діти з багатодітних сімей. Ті, хто вийшов на пенсію за вислугою років будуть сплачувати повну вартість проїзду – 3,50. 

Окремо у рішенні все ж прописали, що тариф встановлюється на той час, доки держава не почне знову фінансувати пільговиків, хоча це й дуже сумнівно.
 
До цього часу пенсіонери мали право на 8 безкоштовних поїздок у міському транспорті на місяць, для чого повинні були отримувати талони. У грудні держава офіційно відмовилася компенсувати перевізникам вартість проїзду більшості категорій пільговиків, переклавши ці видатки на місцеві бюджети. На січень талони вже були людям видані, тому на сесії міськради знайшли 200 тисяч гривень на їх компенсацію, а от від подальшого фінансування пільгових перевезень депутати відмовились. 
 
Минулого тижня відбулася зустріч перевізників з представниками пенсіонерів та ветеранських організацій. Перевізники говорили про 2,50, пенсіонери погоджувалися на вартість у 2 гривні. Але цього разу, коли справа дійшла до конкретного вирішення питання, пенсіонерів не було. Самі ж представники виконкому підійшли до справи як професійні менеджери – озвучили, що вартість проїзду для пільговиків з 1 лютого складе 3,50, але члени виконкому можуть зробити «добру справу» і знизити для них тариф до 2,50 грн. Про пропоновані самими пенсіонерами 2 гривні мова навіть не йшла. 
 
Всього у Ніжині бл. 22 тисяч пільговиків, які користувались правом пільгового проїзду, з них за віком – 15667 чоловік. Талонами ж користувалися, принаймні в останні місяці, з 22 тисяч всього 13600 осіб.
 
Питання пільгового проїзду школярів віком до 14 років на засіданні виконкому не піднімалося, тому вони й далі можуть їздити по 1 гривні. Принаймні поки що.

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: