Завантаження ...
banner
banner

Ніжинця змушують прийти на службу на милицях

Відео.
Ніжинський контрактник Олександр Ступак мусить нести службу на милицях. Олександр, попри травму ноги і чотири переломи зі зміщенням, мусить повертатися до роботи. У рідній військовій частині йому не дають направлення на лікування до шпиталю.



Ніжинський контрактник  Олександр Ступак мусить нести службу на милицях. Олександр, попри травму ноги і чотири переломи зі зміщенням, мусить повертатися до роботи. У рідній військовій частині йому не дають направлення на лікування до шпиталю. Все через те, переконаний солдат, що він не підкорився командуванню і не став замовчувати виробничу травму. Хлопцеві розтрощило ногу під час підготовки військової техніки до зони АТО.  Командири умовляли сказати, що ця травма побутова.

Перший робочий день, 8-ма ранку, Олександр стрибає на роботу. Конфлікт з військовою частиною у Олександра Ступака триває вже 5 місяць. У жовтні йому розтрощило ногу, коли він чіпляв броню на бойову машину. Та у лікарні травмованому бійцю чомусь просвітили не зламану стопу, а здорову гомілку, і заспокоїлись, - каже хлопець. Вже за кілька годин, коли приїхали батьки, наполягли на повторній діагностиці. З’ясувалося, що у нього 4 переломи зі зміщенням.

Тепер солдату потрібна додаткова реабілітація, але на неї не направляють без папірців із військової частини. За ними солдат туди і прямує, на КПП скаржиться на біль в нозі та нудоту, просить покликати лікаря. Втім медика ще немає на роботі, - пояснює черговий.

Коли військовий лікар відмовилася оглядати бійця на КПП, вирішили викликати швидку. Лікар оглянув ногу, поміряв тиск – 165 на 100. До Ніжинської лікарні Олександра повезли у стані гіпертонічного кризу. Це на фоні стресу, припускають батьки. І вкотре йдуть до військової частини за направленням у шпиталь. Там пояснюють, для цього боєць має знову прийти в частину і написати власноруч рапорт.

Юрій Шевчук, виконувач обов’язків командира ремонтно-відновлювального батальйону:
- Він повинен був прибути в любому стані, якщо не мав змоги дійти сам, йому б надали допомогу військовослужбовці, які б його доправили до розташування батальйону, і він доповів би, що він прийшов в шпиталь. На даний час ми би його відправили в наш медпункт військової частини і згідно з огляду нашого медперсоналу, йому б надали направлення на проходження ВЛК в Чернігівському шпиталі.

Військові запевняють, не мали наміру приховувати травмування на території частини. Помилки в документах називають механічними. Батьки бійця збираються судитися. Сподіваються, це навчить командирів берегти здоров’я кожного бійця.


gorod.cn

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: