Завантаження ...
banner
banner

Незгасна пам'ять Небесної Сотні

17 лютого в Центральній міській бібліотеці відбувся День інформації «Незгасна пам'ять Небесної Сотні», на який завітали провідний бібліотекар Юрченко М.М. та учні 10 школи 7-А, 10-А та 11-А класів.


 

17 лютого в Центральній міській бібліотеці відбувся День інформації «Незгасна пам'ять Небесної Сотні», на який завітали провідний бібліотекар Юрченко М.М. та учні ЗОШ №10 7-А (класний керівник Бабич В.Я.), 9-Б (класний керівник Кресан А.О.), 10-А (класний керівник Василевська Т.М.), та 11-А (класний керівник Кравчук О.М.) класів. Було запрошено гостя-очевидця та активного учасника подій 2013-2014 років на Майдані Незалежності в Києві, Самсонюка Петра Григоровича. Він розповів про свою участь у тогочасних подіях, у ході яких отримав поранення, наслідки якого призвели до необхідності операції, котру пізніше провели в Польщі. Також, Петро Григорович розповів про свого бойового товариша, Орленка Віктора Миколайовича, ніжинця, який також був одним з активістів Майдану, але від отриманих ран помер  3 червня  2015 року.

По темі: Небесна сотня поповнилася майданівцем з Ніжинщини. Відео


Учні та запрошений гість переглянули слайд-шоу, присвячене тогочасним подіям, а також прослухали неофіційний гімн-реквієм у виконанні Пікардійської Терції – "Ой плине кача по Тисині", за тими, хто загинув на Майдані. Оксана Леміш, учениця 11-А класу 10 школи, прочитала вірш власного авторства, присвячений кривавим подіям Революції Гідності. Варто зазначити, що присутні не залишилися байдужими, більшість гостей плакала від зворушення. Окрім того, у ході зустрічі вшанували пам'ять тих ніжинців, що загинули під час військових дій у зоні АТО. У кінці прозвучала пісня «Герої не вмирають».

Зустріч завершилася спільною ходою до стели, присвяченої Героям Небесної Сотні по вулиці Гоголя. Організатори та учні запалили свічки та поклали квіти на меморіал на знак жалоби.
 
Дана зустріч показує, що молодь не залишається осторонь та не є байдужою до важкої ситуації в рідній країні. Ніхто не залишається забутим навіть два роки по тому. Герої не вмирають. Слава Україні! Героям слава!



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: