Завантаження ...
banner
banner

Какао з Ніжинського району визнали одним із найкращих в Україні

Мало хто знає, що на Ніжинщині є своє «рідне» какао торгової марки «КАО-КАО», яке фасується неподалік Ніжина, у Вертіївці. Нещодавно незалежні експерти видання «Сімейна газета» повідомили, що какао-порошок торгової марки «КАО-КАО» опинився в трійці серед найкращих в Україні

какао


Уже давно визначена важливість харчування саме натуральними продуктами для здоров'я людей і в першу чергу дітей. По доступності натуральні продукти - це рідкість на прилавках магазинів, але насправді  є просто необхідністю, адже вони більш смачніші й якісніші. Спробувавши один раз смак справжнього какао, хочеться повернутися і знову поласувати ним.

Однак мало хто знає, що на Ніжинщині теж є своє «рідне» какао торгової марки «КАО-КАО», яке фасується неподалік міста Ніжина, у Вертіївці. Нещодавно незалежні експерти видання «Сімейна газета» повідомили, що какао-порошок торгової марки «КАО-КАО» опинився в трійці серед найкращих в Україні.

 

Для того, аби детальніше дізнатись про цей смачний продукт, ми поспілкувалися із Владиславом Дмитровичем Зубенком – керівником даного підприємства.

- Владиславе Дмитровичу, скажіть, як виникла ідея випускати натуральний какао-порошок у Ніжинському районі?
 
- Головною умовою для нас є якісна продукція та розвиток малого бізнесу на селі. Тому ми пропонуємо какао-порошок ТМ «КАО-КАО» для людей, які хочуть харчуватися лише натуральними продуктами з невеликим терміном придатності,  мати чистий і здоровий організм.
 
- Як давно розвивається процес фасування какао на Ніжинщині?
 
- Випуск продукції розпочато у 2015 році й іде успішно вже другій рік.
 
- Де закупається какао-порошок?
 
- Для фасування використовуємо якісний какао-порошок німецької компанії.

- Чому саме какао? Чим воно корисне? Який його склад?
 

- «КАО – КАО» -  справжній какао-порошок із ароматом шоколаду. До його складу входить 100% терте какао, частково знежирене пресуванням, і ароматизатор ванілін. Крім того, що какао дуже смачний, він багатий корисними рослинними білками какао - бобів. Какао відоме своєю здатністю покращувати настрій (завдяки виробленню серотоніну – «гормону щастя») і збільшувати працездатність (завдяки кофеїну). Порошок підходить як для заварювання какао як напою, так і для приготування гарячого шоколаду або шоколадної глазурі для випічки тортів або тістечок. Склад какао дуже багатий і різноманітний. У ньому багато рослинного білка й жирів, є вуглеводи, харчові волокна, органічні кислоти, крохмаль, цукор, насичені жирні кислоти. Крім того він багатий на вітаміни групи В, А, Е, РР, бета-каротин та мінерали: кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, хлор, сірка, залізо, цинк, мідь, марганець, фтор, молібден. Порошок какао досить калорійний - у 100 г продукту міститься до 289 ккал, однак деяких важливих для здоров'я елементів у какао більше, ніж в інших продуктах. Так, наприклад, порошок какао багатий залізом і цинком, зокрема залізо необхідне для нормалізації процесу кровотворення, а цинк взагалі дуже важливий для життєдіяльності організму, оскільки він бере участь в утворенні ферментів, синтезі білка, створення структури РНК і ДНК - нуклеїнових кислот, а також забезпечує нормальну роботу клітин.

- Владиславе Дмитровичу, розкажіть, яка технологія фасування какао-порошку? Яка кількість людей задіяна в цьому процесі?
 
- Фасування продукту відбувається в селі Вертіївка Ніжинського району. Конкретно в процесі фасування задіяно дві людини, однак це не весь персонал, тобто ми надаємо ще й додаткові робочі місця в сільській місцевості.
 
-  Де реалізується какао? Чи експортується товар за кордон?
 
- Завдяки якісній продукції та професійному підходу до роботи наше підприємство заслужило славу авторитетної компанії й надійного партнера. Какао-порошок ТМ "КАО-КАО реалізується по всій території України. Ми співпрацюємо як з великими оптовими базами, так і маленькими продуктовими магазинами. У майбутньому плануємо експортувати нашу продукцію й за кордон.
 
- Чи можна побачити його на полицях магазинів Ніжинського району?
 
- Так, звичайно можна.

- Чи споживаєте ви власну продукцію?
 
- Авжеж так!

- Якими власними рецептами можете поділитись?
 
- Мені подобається класичний рецепт приготування цього напою. Шоколадний і приголомшливо насичений аромат, здатний підняти настрій навіть у самий похмурий день. Тому, випита зранку чашечка какао з невеликою порцією шоколадного крему, намазанного на печиво, дозволяє  мені зарядитися позитивним настроєм на весь день.  

- Владиславе Дмитровичу, скажіть, ТМ «КАО-КАО» займається фасуванням лише какао чи є ще й інша продукція?
 
- Останнім часом ми почали займатися ще фасуванням натуральної розчинної (порошкоподібної) кави з додаванням натуральної меленої кави, виготовленої з кавових зерен кращих сортів зі збереженням їх смакових і ароматичних властивостей. Найближчим часом планується випуск гарячого шоколаду в асортименті!
 
- Дякуємо Вам за змістовне інтерв’ю і бажаємо успіхів у розвитку торгової марки «КАО-КАО», що виготовляє якісну натуральну продукцію.

Вікторія Охріменко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: