Завантаження ...
banner
banner

Жертвами афери в "Ніжинагролісі" стало більше 70 дубів

Представники ГО "Ніжинське Антикорупційне Бюро" та ніжинського Об єднання Самопоміч викрили чергову аферу в "Ніжинагролісі". Під виглядом "санітарної вирубки" випиляно 74 дуби діаметром до метра й більше.

Представники ГО "Ніжинське Антикорупційне Бюро" та ніжинського Об єднання Самопоміч викрили чергову аферу в "Ніжинагролісі" .  Під виглядом "санітарної вирубки" випиляно 74 дуби діаметром до метра й більше. На місце скоєння злочину  було викликано представників міліції та екології. Проводяться слідчі дії.

За постановою 555 кабміну зі змінами 748 від 2013 року п.10. вибіркові санітарні рубки здійснюються лісокористувачами шляхом вилучення з насаджень сухостійних, усихаючих, сильно ослаблених, пошкоджених шкідниками, хворобами та внаслідок стихійних природних явищ і техногенних впливів окремих дерев або їх груп.

 

Представник "Ніжинського Антикорупційного Бюро" зазначив, що  змішаний ліс просто завалений сухостоєм та поваленими деревами, а під бензопили пішли чомусь тільки живі вікові дуби. Тож що б не говорили посадовці агролісу, а під санітарну рубку ці дії ну ніяк не підлягають. До того ж вирубка повинна проводитися при відповідному порядку дій працівників лісництва. На цій же ділянці не було відмічено межі рубки стовпчиками з табличками на яких записується вся інформація. А саме цікаве що клейма на дерева мабуть ставили вже перед самим нашим приїздом до лісу, а не перед рубкою як має бути. Бо ж чи може фарба на клеймі використана як 2 місяці братися до рук як тільки но з банки?  

До того ж за день до приїзду оперативної групи до лісу, активісти Самопомочі провели фотофіксацію рубки і жодного клейма на пеньках зафіксовано не було.Тож знову чекаємо на висновки відповідних органів та працюємо далі.

Інформацію про корупційні дії можливо надати особисто представникам "Ніжинського Антикорупційного Бюро" або за телефоном гарячої лінії: 067 880 13 92

Нагадаємо, раніше ніжинські активісти впіймали "на гарячому" незаконних продавців піску

Нежинское Антикорупционное Бюро

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: