Завантаження ...
banner
banner

У Чернігівській області зросла кількість крадіжок двоколісного транспорту

На сьогоднішній день економічна та політична ситуація в країні залишається нестабільною, це призводить до того, що асоціальні верстви населення виходять на «стежку викрадення» чужого майна. Останнім часом на території Чернігівської області зросла кількість крадіжок двоколісного транспорту.

 Крадіжка

На сьогоднішній день економічна та політична ситуація в країні залишається нестабільною, це призводить до того, що асоціальні верстви населення виходять на «стежку викрадення» чужого майна. Останнім часом на території Чернігівської області зросла кількість крадіжок двоколісного транспорту. Злочини цієї категорії скоюються як вдень, так і вночі. Зловмисники найчастіше полюбляють красти мопеди, велосипеди та скутери, які необачні власники залишають без нагляду в  доступних місцях: біля магазинів, під будинками, в під’їздах, на сходових клітинах. У таких випадках, зазвичай, трос не рятує.

Кожен власник повинен пам’ятати, що для викрадення двоколісника злодієві багато часу не потрібно. Особам, які спеціалізуються на таких крадіжках, достатньою лише декількох хвилин, аби здійснити задумане. Зазвичай, такий товар довго в одних руках не затримується - крадії або мають уже конкретні місця збуту викраденого двоколісного транспорту, або перефарбовують і продають випадковим перехожим, або ж розбирають їх на частини і знову ж таки розпродують. Тож, навіть встановивши особу зловмисника, повернути потерпілому викрадене дуже складно.

Громадяни повинні знати елементарні правила безпеки, які збільшать шанси уберегти власний двоколісний транспорт:

- не залишайте мопеди, велосипеди чи то скутери без нагляду на подвір’ях, у під’їздах будинків, на вулиці поблизу торгівельних закладів, в інших громадських місцях;
- якщо виникла необхідність залишити на вулиці без нагляду мопед, велосипед чи скутер, попросіть знайомих приглянути за ним, або пристебніть його надійним замком.
- зберігайте свій транспорт в приміщеннях (гаражах, підвалах) з надійним замком.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою злочину, радимо не зволікати, а терміново звернутися до поліції за номером 068-46-95-239 або 102. Саме «гарячими слідами» можна не лише розкрити злочин, але й повернути втрачене майно.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: