Завантаження ...
banner
banner

Сьогодні - Великдень: Світле Воскресіння Христове

Сьогодні християни східного обряду відзначають своє головне свято - Великдень, Воскресіння Христове. У храмах по всьому світу в ніч з суботи на неділю відбулися урочисті Великодні богослужіння

Великдень, Пасха
Сьогодні християни східного обряду відзначають своє головне свято - Великдень, Воскресіння Христове. У храмах по всьому світу в ніч з суботи на неділю відбулися урочисті Великодні богослужіння.
 
Цього року Великдень найпізніший за останні 11 років - у 2002 році його святкували  5 травня.
 
В Євангелії сказано, що на третій день після поховання Христа, рано вранці в неділю, кілька жінок-мироносиць (Марія, Саломія, Іоанна) пішли до гробу, щоб принести пахощі, призначені для тіла Ісуса.
 

Підійшовши, вони побачили, що великий камінь, щоб замкнути вхід в труну, відвалений, труна порожня, а на камені сидить Ангел. Його ж постать була як блискавка, і одяг його білий як сніг. І від страху перед Ангела, жінки прийшли в трепіт.

Ангел же сказав: «Не бійтеся, бо знаю, що ви шукаєте: Ісуса розп'ятого. Його немає тут. Він воскрес, як сказав».
 
Великдень святкується сім днів, тобто весь тиждень і тому цей тиждень називається Світла пасхальна Седмиця. Кожен день тижня теж називається світлим; Світлий понеділок, Світлий вівторок і т. д.
 
Весь період до Вознесіння - 40 днів після Великодня - вважається пасхальним періодом, і православні вітають один одного вітанням «Христос воскрес!» І відповіддю «Воістину воскрес!»
 
Редакція вітає всіх християн з цим Світлим днем. Хай в Вашіх душах і серцях завжди живе любов, саме така, якою любить нас усіх Син Божий – Іісус Христос.
 
Дзвонять дзвони Великодні!
Божа Пасха вже сьогодні.
Лине пісня із небес: Радість всім, Христос Воскрес! 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: