Завантаження ...
banner
banner

Смутні часи. Злочинність як зашморг

Смутні часи. Немає і тижня, щоб розбійники (грабіжники) у масках, балаклавах і т.д. не нападали на людей у селах і райцентрах. Грабують серед білого дня. Зривають золото. Вбивають

Смутні часи. Немає і тижня, щоб розбійники (грабіжники) у масках, балаклавах і т.д. не нападали на людей у селах і райцентрах. Грабують серед білого дня. Зривають золото. Вбивають.

Зв'язали скотчем, забрали 20 тисяч гривень і золото. Втекли городами

Двоє розбійників у масках орудували у селі Шняківка Ніжинського району. 25 травня о десятій вечора вони у дворі напали на 59-річного Володимира Шикунова та його дружину 57-річну Ганну. Обох зв’язали скотчем. Його ще й побили. Родина має магазини у Шняківці, Сальному та Макіївці Носівського району. Отож злочинці знали, до кого йшли. Забрали 20 тисяч гривень, золото (каблучку, печатку, ланцюжок і хрестик) та картки поповнення мобільного оператора «Київстар» на 650 гривень. Доки шукали ще цінності, господар зумів звільнитися, вискочив надвір, зачинив двері і побіг за допомогою. Та схопити зловмисників не вдалося. Вони вибили вікно у ванній і втекли городами.
 
88-річна баба Пелагея позбулася 40 тисяч гривень. Лив дощ
 
Уночі 20 травня у 88-річної Пелагеї Козей із села Березанка Ніжинського району украли 40 тисяч гривень.
 
Лив дощ. Вибили шибки у вікні. На вибитому склі залишився відбиток кросівки, певно, вибивали ногами. Залізли у хату.
 
— Були у чулках на голові, — розказувала людям Пелагея Олександрівна.
 
Запитали, де гроші. Ударили в обличчя. Залякували, щоб нікому не розказувала.
 
— Гроші на печі, — сказала.
 
Забрали і з печі, і з кишені.
 
Розбиту губу бабусі вилікував фельдшер Анатолій Іващенко.
 
Сільський голова Микола Нікітко посклив вибиті шибки, він, буває, й траву старенькій косить.
 
На паркані двору Пелагеї Козей прибита металева червона зірка. Бабуся пережила війну. Хвіртка міцно зачинена. Стукаю, ніхто не відчиняє. До хвіртки протоптана стежка.
 
— Бабусі приходять допомагати сусіди, — розповідає секретар Березанської сільради Надія Гринькова. — Від соцпрацівниці відмовилася. Син живе у Росії, далеко, не в прикордонні. Був років чотири тому. Оббив хату, підлаштував паркан і поїхав. Є онучка, але, здається, вона не приїздила жодного разу. На себе гроші бабуся майже не витрачала.
 
Доки була у лікарні, поцупили курчат. Не чупакабра
 
Поки 57-річна Світлана Мартиненко з Вертіївки лікувала у Ніжинській центральній районній лікарні розтягнені зв’язки, з двору поцупили 25 курчат.
 
27 травня у Світлани Миколаївни ще перебинтована нога.
 
— Курчата вилупилися в домашньому інкубаторі, — розповідає. — Мали б вирости з чубчиками, бо півень у нас чубатий.
 
Сиділи у зачиненій клітці. Приглядали за ними, коли господині не було вдома, старші діти, живуть неподалік. У будці величенький біло-чорний пес.
 
— Собака не гавкав, коли злодій курчат тягав?
 
— Його, видно, погодували, — каже жінка. — Миска чужа у дворі стояла.
 
До Ніни Сергіївни прийшов грабіжник. У марлі
 
29 травня у селі Дрімайлівка Куликівського району лиходій напав на 80-річну Ніну Хоменко.
 
Пенсіонерка о пів на шосту ранку вийшла у двір. Чоловік, зодягнутий у темні куртку і штани, чорну шапку, обличчя закрите марлею, затяг стареньку до хати. Забрав 3450 гривень і мобілку. Запам’ятала тільки марлю. Він зав’язав хатні двері і втік. Щоб вибратися з хати, Ніні Сергіївні довелося вилазити у вікно.

Через ревнощі убив дружину. Викруткою
 
28 травня о восьмій ранку в Ічні на території комунгоспу 53-річний Віталій Заєць убив колишню дружину 43-річну Любов. На ґрунті ревнощів. Віталій — тракторист підприємства. Любов працювала у комунгоспі двірником. У них двоє спільних діток. Донька якраз закінчила перший клас, синочку чотири роки.
 
— Розлад у родині почався ще торік. Вони офіційно розлучилися сьомого грудня, — розповідає Анатолій Бабак, керівник Ічнянського комунгоспу, — та продовжували жити разом. Скандали почалися знову десь півтора тижня тому.
 
Усе сталося у вихідний. На підприємстві, крім двох сторожів, нікого не було. У них якраз була перезмінка. Охоронці бачили, як Люба пройшла до побутового вагончика. Як зайшов чоловік, невідомо. Ймовірно, слідкував. А потім вона вискочила з криками: «Викликайте міліцію і «швидку».
 
Пізніше виявилося, Віталій тричі викруткою вдарив дружину у груди. А потім увігнав викрутку і собі. їх привезли до Ічнянської райлікарні. Жінка померла в реанімації, чоловік вижив.

Валентина Остерська, Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №22 (1569)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: