Завантаження ...
banner
banner

Він пройшов Майдан з фотокамерою у руках

Відео.
Фотомайстер і журналіст з Ніжина Ігор Волосянкін добре відомий і на Чернігівщині, і поза її межами. Його роботи мають Чернігівській історичний музей і Київський музей історії війни, постійна фотовиставка діє в Будинку «Солідарності» у Гданську, а нині його експозиція – у Фінляндії

Волосянкін


Фотомайстер і журналіст з Ніжина Ігор Волосянкін добре відомий і на Чернігівщині, і поза її межами. Його роботи мають Чернігівській історичний музей і Київський музей історії війни, постійна фотовиставка діє в Будинку «Солідарності» у польському Гданську, а нині його експозиція – у Фінляндії.

Він пройшов Майдан з фотокамерою у руках. Двічі був поранений: на Грушевського і на Інститутській. Його роботи з Майдану вже два роки виставлені у Гданську – у Будинку «Солідарності». До речі, у цьому музеї польської визвольної боротьби – це перша і на сьогодні єдина виставка із-за кордону.
 
З початку війни Ігор Волосянкін їздить до зони бойових дій. Не просто їздить, а тижнями живе поруч з бійцями. Серію його робіт з так званої зони АТО придбав Чернігівський історичний музей ім. Тарновського, і тепер експозиції фототворів майстра можна побачити як в музеї, так і на багатьох презентаціях.
 
200 творів Ігоря Волосянкіна зберігається у Національному музеї історії війни у Києві.
 
І державний архів фото, відео та аудіо документів імені Пшеничного хоче прийняти на вічне зберігання майданівські роботи Ігоря Волосянкіна.
 
Зараз у Гельсінкі проходить фотовиставка українських митців. Серед виставлених робіт – чимало творів ніжинця Ігоря Волосянкіна.
 
Безцінні кадри увічненої новітньої історії України вражають. Не тільки тим, що зберегли криваві і страшні події для нащадків, а й особливою щемністю і ліричністю, здавалося б, не сумісними з боротьбою, кров’ю, смертю.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: