Завантаження ...
banner
banner

Аварія на Гончарній та сусідські війни. Засідання комісії з майнових питань

27 липня в малій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища



27 липня в малій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища.

На засіданні були присутні 6 членів комісії та запрошені громадяни.

Тендерні закупки. Цього дня на комісію мали прийти представники Ніжинського пологового будинку та представити звіт по тендерним закупкам щодо харчування в пологовому будинку. Але на засідання вони не з'явились, тому повторно до них надсилатиметься звернення надати всю необхідну інформацію.
 
У порядку денному розглядалися питання щодо оренди та приватизації майна комунальної власності, обстеження кооперативів.

"Ніжинський вісник". Так, було вирішено надіслати запит головному редактору «Ніжинського вісника» передати приміщення під архів реєстраційної служби, майно комунальної власності відіслати на баланс міськвиконкому для фінансування опалення. Представників «Ніжинського вісника» на засіданні не було.

Аварія на Гончарній. Особливої уваги мало обговорення проблеми на вулиці Гончарній, де розміщений Центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Кілька днів тому там проводилось комісійне обстеження, де було виявлено ймовірну причину аварійної ситуації. Як з'ясувалось, стовпчики, які тримали дах, неякісні та старі. Було запропоновано 2 варіанти рішень: зміна конфігурації даху на шатровий, демонтування плит, що збиті бетоном; розбір стелі. Такі варіанти рішення є досить дорогими та затратними, на думку комісії. 
 
Депутати шукали оптимальне та раціональне вирішення цієї проблеми, після засідання вони збирались відвідати будинок-інтернат, подивитися на стан будівлі та оцінити збитки.
 
"Комунальний ринок". Також не залишилося поза увагою питання щодо того, як задіяти «Комунальний ринок» по вулиці Орджонікідзе. Було запропоновано повернути кошти «Комунальному ринку». 
 
Геннадій Дудченко вніс пропозицію перенести споруду на оптовий ринок на вул. Незалежності, звільнену площу залишити для паркування автомобілів. Але Вікторія Паскевич заперечила, що на Незалежності неможливо перенести об'єкт, оскільки там передбачена сезонна торгівля. Остаточне рішення — до 1 жовтня директор «Комунального ринку» повинен налагодити ефективну роботу торгового майданчика по Орджонікідзе. Якщо цього не буде досягнуто, то буде прийнято рішення про передачу його в оренду.
 
Крім цього, до директора «Комунального ринку» було пред'явлена заувага щодо того, чому в його власності 3 тиждень протікає колонка. За словами директора, про цю проблему він не чув, та пообіцяв її вирішити.


 

Наостанок, були заслухані заяви ніжинців.
 
Позбавили тепла. Так, вже довгий час громадянин по вулиці Об'їжджій не може вирішити проблему стосовно тепломережі. Він живе на останньому поверсі, над ним — технічний поверх. Після ремонтних робіт на технічному поверсі батареї в його квартирі перестали опалюватись. Комісією це зафіксовано, але далі ця справа нікуди не пішла. Ось уже 5 років він чекає результатів та якихось дій. 
 
За його словами, він пропонував ЖЕКу самому зробити собі опалення, але там вказали на брак власних прав влазити в тепломережу; чи  щоб йому зробили перерахунок з компенсацією коштів за матеріальні збитки. Був створений колективний лист мешканцями квартири з 1 по 9 поверх, що в опалювальний період у квартирі цього чоловіка не має належної температури. Його дії та прохання інстанції ігнорують, на сьогоднішній день він уже має велику заборгованість (14 тисяч з моменту затоплення). Заміри температури, за словами чоловіка, ніхто робити не збирається.
 
На засіданні було вирішено передати справу в міжвідомчу комісію та розглянути це питання 3 серпня на комісії.

Сусідські війни. Також до депутатів звернулась Надія Передня, яка довго оббиває чиновницькі пороги. Пенсіонерка веде запеклу битву з сусідкою через паркан. Будинок спільний, має 4 входи. Сусідка, за словами Надії, загородила частину землі парканом. Вона ж не може навіть помити своє вікно та потрапити на власну територію.
 
Обоє давно вже стали ворогами. Сусідка, за словами пенсіонерки, натравлює на неї собак. Задокументовані випадки побоїв. Одного дня навіть, як каже жінка, сусідка, знущаючись, разом зі своїм співмешканцем вилила на голову Надії гній. Вони постійно кривдять її, як фізично, так і морально. Терпіти, за словами пенсіонерки, вже несила.
 
Комісія порадила жінці поговорити з хазяїном будинку, зробити технічну карту, що дасть змогу адекватно оцінити кількість землі в обох для виміру. 10 серпня це питання розглядатиметься на комісії, де буде присутній представник із інспекції благоустрою.


Підготувала Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: