Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські школярі підуть до школи з підручниками

На 14-й „бюджетній” сесії Ніжинської міської ради, що відбулась 3 серпня, вирішувались питання, пов’язані з перерозподілом додаткових 23 млн. грн. надходжень до міського бюджету

Підручники


На 14-й „бюджетній” сесії Ніжинської міської ради, що відбулась 3 серпня, вирішувались питання, пов’язані з перерозподілом додаткових 23 млн. грн. надходжень до міського бюджету. Серед найбільш гострих питань несподівано для всіх стало обговорення долі підручників для школярів 4-7 класів ніжинських шкіл.

Держава вкотре профінансувала потребу в підручниках лише частково, перекинувши на місцеві бюджети повне забезпечення підручниками шкіл. Ціна питання для Ніжина - 71 тис. грн. Минулого року рада попереднього скликання коштів на підручники не знайшла. В результаті в багатьох школах міста учні користувались одним підручником на 2-3 чоловік.

У проекті зкоригованого бюджету, підготовленого фінансовим управлінням, гроші на підручники були передбачені, однак на бюджетній комісії депутати вирішили їх перекинути на нагальніші потреби. Відтак з проекту бюджету, поданого на затвердження сесії, кошти на підручники зникли. Питання про необхідність все ж таки знайти гроші на книжки підняв голова фракції "Самопоміч" Костянтин Смалій.

Попри заперечення деяких депутатів та сумніви в доцільності фінансувати з міського бюджету невиконані державою зобов'язання, депутатам "Самопомочі" таки вдалось переконати раду, що в даному конкретному випадку принциповість найбільше зашкодить нашим дітям. Зміни до проекту, відповідно до яких на шкільні підручники виділено 71 тис. грн., були прийняті радою одноголосно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: