Завантаження ...
banner
banner

Повернення додому. Як зустрічали мандрівників, що приїхали з Латвії. Відео

Не так давно Олександром Кодолою та Галиною Вишняковою була організована поїздка дітей загиблих військовослужбовців та учасників АТО до Латвії. Сьогодні, 9 серпня, містяни радо зустрічали юних мандрівників

Зустріч з  мандрівниками


Не так давно Олександром Кодолою та Галиною Вишняковою була організована поїздка дітей загиблих військовослужбовців та учасників АТО до Латвії. Сьогодні, 9 серпня, містяни радо зустрічали юних мандрівників.

Хоча зустріч дітей була запланована о 9.30, автобус із дітлахами прибув аж на годину пізніше, що змусило батьків діточок не на жарт похвилюватись. Як виявилось, українських мандрівників добре затримали на кордоні.

Коли настав довгожданний момент зустрічі, батьки часом не могли стримати сліз від радості, коли знову побачили своїх чад. Прийом був дуже теплим та урочистим.


Повернення мандрівників
 

Після цього міський голова Анатолій Лінник запросив діточок із Ніжинщини до малого залу Ніжинської міської ради, де дітлахи по черзі ділились своїми враженнями та пригодами, які пережили під час поїздки. Вони принесли до Ніжина навіть кілька латвійських фраз.
 
Враження в юних шукачів пригод залишились тільки найкращі. Латвія прийняла до себе діточок гостинно та привітно. За словами дітей, усе проходило дуже весело та захоплююче. Дітлахи були надзвичайно вражені культурою, красою стародавньої Риги та латвійського містечка Смілтене, способом життя, ставленням дорослих до дітей, яке побачили в Латвії під час подорожі.
 
Як щиро зізналися діти, з-поміж усього, що побачили, найбільше їм припав до душі той порядок та чистота, що підтримують громадяни містечка Смілтене. За словами мандрівників, різниця між Україною та Латвією є величезною.


Повернення мандрівників
 

Також діточки були в захваті від архітектури міста, були зачаровані гарними фонтанами.
 
Анатолій Лінник жартома запитав, чи не залишили дітей голодними за кордоном, чи всім були задоволені.
 
“У Латвії готували нам борщ на вечерю, а завідуюча, сміючись, сказала своїм працівникам, щоб вони його не готували, бо українці можуть його прокоментувати та розкритикувати. Усе було дуже смачним, вони молодці”,- поділилась супроводжуюча дітей Ольга Орел.


Повернення  мандрівників
 

“Мені дуже сподобався заповідник. Стільки багато сходинок я ще ніколи не проходила. Ми жили в будинку, умови якого були дуже гарні. Був інтернет і WI-FI. Зв'язок із рідними підтримували через Viber i Skype”,- розповіла Вероніка.
 
Дітлахи встигли покупатись в Балтійському морі, здружитись із латвійськими ровесниками, із якими спілкувались англійською, пограти з ними в футбол, навіть виграти з рахунком 12:6. Причому, діточок із Ніжинщини, що грали в футбол було набагато менше - 4 проти 11.
 
За словами дітей, латвійську мову вони розуміли, але спілкуватись могли лише зі словником. Допомагав у цьому Google-перекладач.

Повернення мандрівників
 

“Мені сподобалось усе: і високий рівень латвійської культури, і традиції й пісні, і ставлення людей до своєї країни. Якщо порівнювати з Україною, то це 2 різні країни. У Латвії корупція менша, на відміну від нас. Там дуже чисто, що мене надзвичайно вразило”,- поділився Микита.
 
Ольга Орел жартома нагадала мандрівникам про низенькі вікна, через які хлопці бігали вночі до дівчат, про відсутність двохметрових парканів, що викликало неабияке пожвавлення та сміх у залі. “Таким чином вони вивчали місцеву культуру, звичаї та побут”,- весело пролунало в залі.
 
Опанасенко Максим сказав слова подяки, що стосувалися Олександра Кодоли та Олени Вишнякової за надану поїздку та допомогу.
 
“Я вже в Латвії 2 раз, найбільше мені сподобалась культура та архітектура цієї країни, яка нагадує давні часи і все, що ця країна пережила”,- сказав Максим.


Повернення мандрівників
 

“У вас ще все попереду. Знаєте, коли приїжджають гості до нас у місто, їх завжди вражає архітектура нашого Ніжина. Ви живете в цьому місті, тому звикли до нього. А коли прибалти до нас приїжджають, їх вражає наше місто Ніжин. А з приводу чистоти, ви там побували, помітили її високий рівень. Ви покоління, яке йдете після нас. Із вас починається чистота цього міста. Усе у ваших руках”,- підсумував Ігор Алєксєєнко, заступник міського голови Ніжинської міської ради.
 
Анатолій Лінник підтримав думку Ігоря Володимировича та зазначив: “Ви, діти, наше нове покоління  й наше майбутнє. Нова віха Європи, яка панує в місті уже з 1625 року, року надання Ніжину Магдебурзького права, починається з вас. Чистота й нові можливості для нашого міста й нашої країни у ваших руках».


Повернення мандрівників

Повернення мандрівників

Повернення мандрівників

Повернення мандрівників

Повернення мандрівників

Повернення мандрівників

Повернення мандрівників

Повернення мандрівників

Повернення мандрівників

 

Юлія Солдатенко

По темі: "Разом в далеку путь: як проводжали дітей учасників АТО до Латвії. Відео"

"Латвія гостинно прийняла до себе діточок із Ніжинщини. Фото"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: