Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині розливають кошерне молоко

Виробництво кошерного молока налагодило дочірнє підприємство «Дрінкс Україна», що в Ніжині. Його виготовляють на замовлення компанії «Укркошер» — найбільшого у державі розповсюджувача продукції для віруючих євреїв


Виробництво кошерного молока налагодило дочірнє підприємство «Дрінкс Україна», що в Ніжині. Його виготовляють на замовлення компанії «Укркошер» — найбільшого у державі розповсюджувача продукції для віруючих євреїв.

Відповідно до релігійних законів іудаїзму, їжа має бути не тільки виготовлена з чистих і дозволених продуктів, а й під наглядом уповноваженої особи. Партію такої продукції своєю печаткою може позначати лише равин, також ставиться знак кошерності. З івриту «кошерний» — правильний, дозволений для споживання.

— Равини перебувають на виробництві, під час розливу спостерігають, щоб усі умови кошерності були дотримані. Молоко повинно бути тільки від здорових корів. Стежать, щоб виключно те молоко надходило на лінію, яке вони закупили, — розповідає Юрій Колесник, директор підприємства.
 
— Де берете молоко?
 
— З євроферм. Такі є у Красносільському Борзнянського району, у Галиці Ніжинського, Білорічиці Прилуцького, Пісках Бахмацького та на Сумщині. З інтервалом від одного до трьох місяців, залежно від заявки, ми виготовляємо до 25 тонн кошерного молока жирністю 2,6% та 3,2%.
 
— Юрію Володимировичу, де можна придбати таке молоко?
 
— У спеціалізованих кошерних магазинах України.
 
У Чернігові такого супермаркету немає. Та ніжинське молоко можна купити у синагозі, орієнтована вартість — 23 гривні за літр. Зберігається воно до 180 діб. На смак — жирне, запашне, як свіже домашнє молоко (хоча на упаковці відсоток жиру 2,6), сама куштувала.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №32 (1579)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: