Завантаження ...
banner
banner

Відбулось зібрання круглого столу: згадали героїв АТО та відзначили видатних жінок

26 серпня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось зібрання традиційного круглого столу “Я - мати, я - жінка, я -українка”, що був присвячений 25-ій річниці Незалежності України

Круглий стіл


26 серпня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось зібрання традиційного круглого столу “Я - мати, я - жінка, я -українка”, що був присвячений 25-ій річниці Незалежності України. 

До круглого столу були запрошені поважні гості: ніжинський міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник голови Ніжинської РДА Оксана Мелашенко, заступник військового комісара Ніжинського об’єднаного військового комісаріату Леонід Нещерет, командир військової частини полковник Микола Кушнір, настоятель собору Всіх Святих та Народний Герой України отець Сергій. Крім цього, були присутні депутати міської та обласної ради, громадські діячі, Ділові жінки Ніжинщини, матері та дружини учасників АТО, переселенці із зони АТО, багатодітні матері.

Круглий стіл
 

Форум почався із співу ніжинського хору “Сяйво”, танцювального номеру від вихованців районної Школи мистецтв та святкового вручення короваю гостям, який виготовила Лариса Чернишова.

Після цього до вітального слова запросили міського голову Анатолія Лінника, який сказав багато теплих слів та побажань.
 
“Коли ми святкуємо незалежність України, то в першу чергу згадуємо про тих, хто здобуває й захищає нашу незалежність. Це наші з вами ніжинці, брати,сини, чоловіки… За кожним нашим захисником стоять жінки - це ви, наші дорогі. Тільки за вашої підтримки, за вашої невичерпної любові можливі будь-які подвиги в ім'я Батьківщини. Ви є уособленням тієї України, яку ми так любимо, захищаємо, оберігаємо та працюємо для її процвітання”,- наголосив міський голова.


Круглий стіл


Далі слово надали заступнику голови Ніжинської РДА Оксані Мелашенко, яка привітала усіх із 25-ю річницею Незалежності України та побажала мирного неба, єдності, звернулася до матерів, чиї сини загинули заради Батьківщини; висловилася Наталія Копиця - директор фірми “Копиця”, засновник однойменного благодійного фонду та депутат обласної ради.

Згадали Хвилиною мовчання захисників, які загинули за свободу та незалежність Батьківщини, зокрема, Олега Андрійця, Сергія Барана, Тахира Баширова, Олега, Бикова, Сергія Коворотнього, Яніса Лупікса, Віктора Македона, Леоніда Москотіна, Сергія Петрика, Руслана Ткаченка, Сергія Рябуху, Олексія Шепелюка, Дениса Яковенка  та інших Воїнів Світла.


Круглий стіл
 

Спільним рішенням Ніжинської міської ради, Ніжинської РДА, військкоматом та Лігою ділових жінок за "незламність духу, невмирущу віру, за життєву позицію, самопожертву та самовідданість і всеосяжну материнську любов" було нагороджено Вищою нагородою, медаллю “За вірність національній ідеї” Світлану Бикову, Наталію Петрик.
 
Привітали та надали слово матері-героїні, яка виростила й випустила в світ 8 дітей, надавши їм вищу освіту, - Ніні Іванівні Андрієць. 
 
За українців та Батьківщину молитву прочитав отець Сергій, який неодноразово благословляв бійців на війну та вже давно займається волонтерською діяльністю.

Патріотичний відеокліп підготувала телерадіокомпанія НТБ й Ніжинська районна державна адміністрація. Далі до слова запросили молодшого сержанта Домошенко Юлію, яка не так давно повернулася із зони АТО.
 

Круглий стіл
 

“Там знаходиш справжніх друзів і починаєш цінувати оці теплі людські відносини. Там більше душі, ніж у наших містах, селах, де є ми. Там, де є війна зараз, більше тепла й душевності. У мене навертаються сльози на очі за всіх тих людей, за ранених. Дуже хочеться, щоб це все припинилося, щоб матері діждалися своїх синів, жінки зустріли своїх чоловіків, щоб не було більше того”, - поділилася наболілим юна захисниця України.
 
“Приходиш до себе додому, тебе зустрічають дружини й доньки, накритий стіл, тепло, затишок...Важко приймати рішення, коли молоді хлопці стають в чергу один за одним і просяться поїхати в зону АТО, щоб внести хоч якусь часточку в захист нашої держави. Іще важче, коли ці військовослужбовці - жінки, дівчата, яких чекають діти та батьки. Я дуже вдячний і долі, і Богу, і, можна сказати, своїй інтуїції, коли є можливість деякі напади попередити, щось підказати, а в крайніх випадках - їх очолити. Дивлячись на вас, хочу запевнити, що поки будуть військові частини в Ніжині, які на сьогоднішній день відродилися, яких скорочували, починаючи з 1991-року і до 2014, наше місто буде в безпеці”, - запевнив полковник військової частини Микола Кушнір.
 
Після цього отець Сергій вручив грамоту за заслуги та передав благословення від патріарха Філарета відомій ніжинській співачці та громадському діячу Раїсі Пузирьовій, яка є осавулом козацького полку імені братів Золотаренко, керівником народного колективу “Червона калина”, саме вона щорічно на Великдень привозить до Ніжина Святий вогонь.

Круглий стіл

Круглий стіл
 

Ліга ділових жінок подарувала сім'ям загиблих тонометри, щоб завжди в нормі був тиск, спонсорами виступили депутат Ніжинської районної ради Оксана Мелашенко, народний депутат України Олександр Кодола, підприємці Тамара Гажаман, Марина Соловей, Тамара Стрілко, Ніна Охримюк, Наталія Копиця, Світлана Курочкіна, фірма “Лакс”.
 
Усі бажаючі мали змогу виступити та висловитися на форумі (а таких було багато).
 
Крім цього, до депутатів звернулась голова Ліги "Ділова жінка", помічник народного депутата О. Кодоли Тамара Стратілат, яка попросила надати житло Вікторії Хуторній — лікарю Ніжинського пологового будинку, яка зараз живе в Липовому Розі через нестачу житла. За словами Тамари Стратілат, - це висококваліфікований фахівець, і буде прикро, якщо жінка працюватиме поза межами міста, а не в нас, у Ніжині. Депутати пообіцяли залагодити це питання.

Круглий стіл


Наприкінці програми до присутніх звернувся секретар міської ради Валерій Салогуб:

«Ось уже 2 роки ми стараємося посміхатися та радіти, але, часом, у нас це не виходить. Я вірю, що скоро це все закінчиться, але через нашу щиру українську душу та серце ми ще довго не зможемо забути це горе, сум, сльози матерів. Які б не були подарунки та слова, ми не повернемо їм найдорожче. Хотілося б подякувати нашим жінкам-українкам за їхню терплячість, силу волі, що інколи більша навіть за чоловічу. Щоб ми не робили, ми завжди спираємося на ваші тендітні, але все ж таки міцні плечі. Хотілося б побажати, щоб ніколи біда не торкнулася вас, ваших родин та діток; щоб, незважаючи ні на що, у ваших душах та серцях більше було радості, тепла й доброти».

Протягом всієї програми показувала свої співочі таланти Пархоменко Ольга.
 
Наостанок було зроблене спільне фото на згадку та висловлені вдячні слова присутнім.


Круглий стіл

Круглий стіл

Круглий стіл

Круглий стіл

Круглий стіл

Круглий стіл

Круглий стіл



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: