Завантаження ...
banner
banner

Шахраї видурили у жительки Ніжина 10 тисяч гривень

До поліції надійшло повідомлення про злочин від жительки Ніжина. Їй зателефонував невідомий чоловік, представився працівником банку, під приводом проведення операції продажу, через Інтернет-сайт, шахрайським шляхом, заволодів її грошовими коштами


 

До поліції надійшло повідомлення про злочин від жительки Ніжина. Їй зателефонував невідомий чоловік, представився працівником банку, під приводом проведення операції продажу, через Інтернет-сайт, шахрайським шляхом, заволодів її грошовими коштами в сумі 10000 гривень, котрі були їй не нараховані, а зняті з її картки.

До чергової частини Менського відділу поліції звернувся житель району, який повідомив, що невідома особа під приводом нібито продажу трактора через інтернет-сайт безкоштовних оголошень шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 12000 гривень.
 
Вказану суму заявник особисто перерахував на зазначений шахраями картковий рахунок, але замовлення не отримав, гроші йому не повернули, а продавець перестав виходити на зв'язок.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.
 
В зв’язку з вище викладеним, правоохоронці в черговий раз звертаються до громадян
 
Шановні громадяни!

Щоб не зазнати матеріальних втрат від дій Інтернет-шахраїв, користуйтесь послугами перевірених Інтернет-магазинів. Якщо ж купуєте через сайти оголошень, погоджуйтесь тільки на розрахунок післяплатою, і без жодних задатків.
 
Убезпечити себе від «банківських» шахраїв можна, лише нікому не повідомляючи захисні реквізити своєї картки — пін-код, повний номер, перевірочну цифрову комбінацію тощо. Справжній банківський працівник цього ніколи й не питатиме, бо не має на те права, а тим паче — у телефонному режимі.
 
Якщо ж ви все-таки стали жертвою шахрайства, негайно телефонуйте до поліції за номером 102. Вчасне отримання правоохоронцями інформації про злочин підвищує шанси на встановлення особи шахрая та притягнення його до кримінальної відповідальності.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: