Завантаження ...
banner

Упав останній Ленін неокупованої України

Територія неокупованої України повністю звільнена від пам’ятників «вождю пролетаріату». Останню статую цими вихідними прибрали в Новгороді-Сіверському Чернігівської області

Ленін


Територія неокупованої України повністю звільнена від пам’ятників «вождю пролетаріату». Останню статую цими вихідними прибрали в Новгороді-Сіверському Чернігівської області.

Пізно ввечері в суботу, близько 22.00, про подію повідомили чернігівські активісти. За їх словами процедура демонтажу тривала близько 5 годин. Зокрема, Олександр Бондарев і Олександр Ясенчук відзначили, що міський голова Новгорода-Сіверського пішов на такий крок під тиском.

Більше того, сам Новгород-Сіверський міський голова заявив, що погодився на знесення пам’ятника лише для збереження життя та здоров’я городян.

Зазначимо, що мер Новогорода-Сіверського Олег Бондаренко довгий час ігнорував закон. І неоднороазово заявляв, що підшукує інвестора, який не тільки б заплатив за демонтаж, а й купив останній пам’ятник Леніну в Україні.
 
Щоправда, у своєму інтерв’ю місцевому каналу Олег Бондаренко наголосив на тому, що особисто він проти знесення, а такий підхід йому видається варварським.
 
І все ж таки «вождя пролетаріату» з постаменту зняли, тож на підконтрольних Україні територіях більше не залишилося пам’ятників лідеру більшовиків.
 



Cіверцентр

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: