Завантаження ...
banner
banner

Без дверей, рушників та мила. Як виглядає платний туалет в центрі міста

Нещодавно в соцмережах з'явилось невдоволення та критика щодо платного туалету на перетині вулиць Яворського та Гоголя. Жителі міста обурились тим, що вбиральня, на їхню думку, не відповідає санітарним вимогам, немає дверей до кожної кабінки

Туалет


Нещодавно в соцмережах з'явилось невдоволення та критика щодо платного туалету на перетині вулиць Яворського та Гоголя. Жителі міста обурились тим, що вбиральня, на їхню думку, не відповідає санітарним вимогам, немає дверей до кожної кабінки, відсутнє мило та дезинфікуючі засоби.

Нагадаємо, що туалет відкрили в серпні цього року, про що ми повідомляли.

Щоб перевірити цю інформацію, ми звернулися особисто до працівників цього туалету та керівника КП “ВУКГ” Владислава Кормана, на чиєму балансі знаходиться ця муніципальна вбиральня.


Туалет


Працівники туалету повідомили, що в планах зробити капітальний ремонт в приміщенні та облаштувати кабінки дверми. Коли це все робитиметься, чіткої відповіді мені не дали. Зараз на це все не вистачає коштів. 

Касир, яка того дня працювала, на прохання дати гігієнічний засіб люб'язно запропонувала мені вологі серветки. На питання, чи є в запасі мило, відповіла, що немає. Було в наявності, зараз же з цим дефіцит. 

Туалетний папір, на щастя, у запасі був. Оглядаю приміщення. Підлога більш-менш чиста, у коридорах прибрано. Заглядаю в кабінки, дверей немає. Це засмучує, адже для платного туалету, на мою думку, така елементарна річ має бути. 

Додам, що за вхід треба заплатити 2 грн.

У наявності лише холодна вода, відсутні рушники для витирання рук. Втім, нічим особливим туалет не вирізняється. Вбиральня як вбиральня, подібних вистачає. Відмічу, що сподівалась гіршого. Однак, якщо взяти до уваги те, шо туалет платний, умови все ж повинні бути кращими. Тим більше, що він знаходиться в центрі міста, де ймовірність зустріти туриста є більшою.


Інформацію, яку надали мені працівники туалету, підтвердив і Владислав Корман. Справді, за словами керівника КП “ВУКГ” приміщення потребує капітального ремонту. Туалет відкрили не так давно, ремонтом ще ніхто не займався, дещо щось пофарбували, підбілили. Те, що потрібно встановити сушарки для рук чи забезпечити вбиральню рушниками, Владислав Корман також не заперечував. Проблема в коштах. 

За словами керівника комунального підприємства, це питання не має особливої нагальності, оскільки є тенденція до низької кількості відвідувань - 20-30 чоловік вдень як максимум. У теплу пору дня доходило до 50 чоловік.
 
Із приводу нарікань щодо антисанітарії та неналежного стану, керівник КП “ВУКГ” повідомив, що якщо будуть колективні письмові звернення, це братиметься до уваги, на місце виїжджатиме комісія для обстеження приміщення. Поки що ж все залишиться, як є.


Туалет


Як на мене, проблему потрібно вирішувати, принаймні, хоча б облаштувати кабінки дверми, адже платний туалет не дарма має бути платним. Тим більше, що це центральна історична частина міста, яке увійшло до числа переможців конкурсу “7 чудес України. Історичні міста та містечка”.
 

Туалет

Туалет



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: