Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець Володимир Гільчук пробіг марафон у Сполучених Штатах

У Нашвіллі, столиці штату Теннессі, 12 листопада відбулися змагання з марафону, напівмарафону та забігу на 5 км. У той день стартувало понад 3,5 тисяч спортсменів, серед яких і марафонець-ветеран - Володимир Гільчук з Ніжина

Володимир Гільчук, Владимир Гильчук


У Нашвіллі, столиці штату Теннессі, 12 листопада відбулися змагання з марафону (42 км 195 м), напівмарафону та забігу на 5 км. У той день стартувало понад 3,5 тисяч спортсменів, серед яких і марафонець-ветеран - Володимир Гільчук з Ніжина.

Для участі його запросили співробітники Вандербільдского університету. Володимир Павлович зміг вибороти друге місце у своїй віковій категорії - 60-64 роки, де виявився найстаршим (23 листопада йому виповнилося 64).
 
Син спортсмена, 35-річний Павло, також біг, але напівмарафон. Він подолав дистанцію третім в категорії 35-39 років і став 19-м в загальному заліку серед понад 2,5 тисячі учасників.

Володимир Гільчук, Владимир Гильчук


- Звичайно, я міг розраховувати і на перемогу, але, як мені здається, перешкодою став досить ранній старт - сьомій ранку, а також надзвичайно важкий гористий рельєф траси, що було незвично для мене, - ділиться Володимир Гильчук.

Перед цим, в жовтні, ніжинський марафонець брав участь у відкритій першості України з марафонського бігу в Білій Церкві Київської області, де посів третє місце в своїй категорії.
 
На свої досягнення Володимир Павлович зупинятися не збирається:
 
- Я з 1970 року виступаю професійно, тому для мене спорт вже як наркотик. Без нього просто не можу!

До речі, спеціальність у Володимира Гильчук зовсім, так би мовити, не спортивна. Він багато років пропрацював на Ніжинському військовому заводі, де пройшов шлях від майстра цеху до начальника спеціального конструкторського відділу.

P.S. Редакція mynizhyn.com знайшла результат Володимира на сайті організаторів марафону та відео фінішу нашого земляка, яке можна переглягути за посиланням


Володимир Гільчук, Владимир Гильчук

За матеріалами газети "ГАРТ" №50 від 8 грудня 2016

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: