Завантаження ...
banner
banner

Пріоритет національної безпеки: Шмигаль відповів на петицію про перенаправлення коштів з телемарафону на ЗСУ

Пріоритет національної безпеки: Шмигаль відповів на петицію про перенаправлення коштів з телемарафону на ЗСУ фото

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що переспрямування коштів, які призначено для телемарафону Єдині новини і телеканалу FREEDOM, на фінансування закупівлі дронів і пікапів для ЗСУ є недоцільним, — пише nv.ua.

Шмигаль відповів на петицію, яка набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Він зазначив, що фінансування телемарафону є великою складовою протидії збройної агресії РФ проти України, зокрема в інформаційному просторі.

«Забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики — пріоритетним питанням національної безпеки… Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним», — зауважив прем'єр-міністр.


Фото: Денис Шмигаль

За його словами, уряд на системній основі здійснює роботу із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, зокрема міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ та інших складових сектору безпеки й оборони.

Раніше військовослужбовець Павло Білоус створив петицію із закликом перенаправити на фінансування ЗСУ кошти, виділені для телемарафонів Єдині новини та FREEDOM.

Як повідомляв MYNIZHYN, п’ятеро ічнянців виконують у прямому ефірі пісні на замовлення, а гроші люди переказують на картку конкретного воїна, підрозділ якого має потребу в авто чи ще чомусь необхідному.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: