Завантаження ...
banner
banner

Ні грама совісті: у Ніжині вандали понівечили дитячий майданчик

Фото.
У ніч з 24 на 25 грудня вандали сплюндрували та понівечили новий дитячий майданчик в районі Фрунзівки, посягнувши на найцінніше - радість та безпеку дітей

Вандали


У ніч з 24 на 25 грудня вандали сплюндрували та понівечили новий дитячий майданчик в районі Фрунзівки. Особливо постраждала дитяча пісочниця, гойдалка, урни для сміття.

Майданчик знаходиться на завершальній стадії будівництва, проте це не зупинило, а навпаки - заохотило варварів. Негідники порозкручували та покрали гвинти, розібрали деталі від гойдалки та пісочниці, повивертали контейнери для сміття. Чи подумали вони, що могли своєю витівкою скалічити чи ж навіть завдати смерть дитині, яка могла не помітити поломку впасти та поранитись?
 
“Розкрутили гвинти, верх пісочниці склали так, наче нічого й не було. Біля лави стояли урни для сміття - вивернули їх з землі, з бетону. Видно, гамселили контейнери ногами. На гойдалці розхитали стовпчики, тепер треба заново заливати розчином. Розкрутили деталі від гойдалки, яка вже була повністю зібрана. Усе порозкидали, зламали. Що повикручували та залишилось, я з небайдужими людьми заніс на подвір'я сусіда. Викликали поліцію, але вона так і не приїхала”, - прокоментував ситуацію депутат міської ради  Михайло Булигін. 


Вандали


Відмітимо, що майданчик встановлювався за сприяння народного депутата Олександра Кодоли. Місце для нього старанно розчистили, прибрали непотрібні дерева, навели порядок. 

Михайло Булигін запропонував на цій території розбити сквер, зробити алеї, забезпечити його гарним освітленням, побудувати спортивні майданчики, огородити все парканом, аби малеча не вибігала на дорогу. На думку депутата, для дітей та й дорослих це було б чудове місце - справжній ніжинський оазис. 

Ця пропозиція може стати реальністю та втілитись в життя через півроку, коли відбудеться перерозгляд бюджету міста, що допоможе залучити кошти на облагородження майбутнього скверу. До речі, перед цим до Ніжина приїжджав професор японського університету українського походження, який має власну фірму з ландшафтного дизайну в Києві. Науковець обіцяв зробити до скверу передпроектну документацію із пропозицією зовнішнього вигляду комплексу. Ідея професора стала основою задуму майбутнього “оазису” Михайла Булигіна.

Усе було б добре, аби ці старання не були марними та не викликали б в місті нову хвилю вандалізму.
 

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали

Вандали


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: