Завантаження ...
banner
banner

Свавілля ніжинських водіїв або чому перевізникам дали 2 тижні на наведення порядку

8 лютого на засідання депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань викликали директорів транспортних підприємств, аби обговорити з ними проблему можливого підвищення тарифів, культуру обслуговування та виконання водіями їхнього графіку роботи

Тарифи на проїзд


8 лютого на засідання депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань викликали директорів транспортних підприємств ТОВ “Пассервіс”, “ГраАль”, ПП “Омнібус Н”, ФОП Супруненка, аби обговорити з ними проблему можливого підвищення тарифів, надання послуг та виконання водіями їхнього графіку роботи. Відзначимо, що на минулому засіданні цієї ж комісії у багатьох присутніх у залі виникли питання та скарги щодо якості роботи водіїв міського транспорту, тож гостро виникла потреба обговорити ці порушення з самими перевізниками. 

На вчорашньому засіданні директори транспортних підприємств заслухали звернення, скарги та побажання від громадян, зокрема по 11, 12 та 13 маршрутах щодо невиконання графіку руху транспорту, культури обслуговування мешканців міста. Присутні зазначили, що після 8 години вечора важко дочекатися автобусів, водії можуть хитрувати, не доїжджати до кінця маршруту.
 
“Збої транспорту були, є і будуть. На вихідні дні ми скорочуємо маршрут транспорту. Скоро не буде чим заправити автобуси. У Чернігові збираються підвищувати тарифи на проїзд транспорту до 5 грн. Ми працюємо собі в збиток. Як ми можемо наймати водіїв, давати їм заробітну плату в 2 тис. грн та ще при цьому пред'являти якісь претензії до них? Ви ставите нас на коліна, змушуєте працювати собі в збиток”,- почули від одного з перевізників. 


Перевізники


Пролунала думка, що яка б не була оплата праці, ніхто не дає право халатно виконувати свої обов'язки, показувати свою неповагу, грубощі до оточуючих. 

Міський голова Анатолій Лінник відмітив, що останнім часом отримує все більше скарг від ніжинців стосовно недотримання графіку руху. Він наголосив на тому, якщо перевізники не можуть забезпечити та належно організувати рух транспорту, то потрібно розривати з ними договір й шукати тих, хто зможе це зробити.
 
“Була свідком розмови двох жінок, які розповіли, що добряче промерзли разом із дітьми, чекаючи на 17-ий автобус. На перший рейс автобуси не вийшли, на другий - спізнилися на півгодини. Коли бідолашні запитали про причину, поскаржились, їх просто облаяли нецензурними словами. Я порадила жінкам звернутися до транспортного відділу. Від них почула: “Ви знаєте, якщо хочете витратити свій час і нерви, дзвоніть і звертайтесь. А ми скоро просто будемо перекидати автобуси, терпіти це немає сили. Діти змерзли на зупинці, багато хто мусив повернутися додому. Ті, хто сидять там у відділі, просто покривають своїх підопічних”. Оце таке ставлення людей до цього”, - зауважила журналіст міської газети “Вісті” Наталія Сокол.


Підвищення тарифів на проїзд


Депутат міської ради Максим Білоусенко висунув прохання перевізникам проінструктувати водіїв міського транспорту, аби вони приймали посвідчення від матерів, супроводжуючих дітей-інвалідів I групи з психічними розладами, не ігнорували їх. 

Голова комісії Володимир Башинський зазначив, що тільки тоді можна говорити про підвищення тарифів, коли надаватиметься якісне обслуговування громадян, буде наведений лад у роботі транспорту.
 
Наприкінці жвавого обговорення цього питання вирішили протягом 2 тижнів транспортному відділу, громадськості провести комплексний моніторинг роботи водіїв та перевізників й 22 лютого знову запросити на комісію керівників цих підприємств, заслухати звіт по культурі обслуговування, наданню послуг, виявленню порушень. Тільки тоді комісія розгляне питання щодо підвищення тарифів на проїзд транспорту. 


Підвищення тарифів на проїзд


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: