Завантаження ...
banner
banner

Смачна тушонка з бобра

До м’яса цих тварин додають свіже свиняче сало, спеції і готують в автоклаві. Мене пригощали такою тушонкою. Відразу не здогадаєшся, з кого зроблена, — розповідає Дмитро Демиденко, сільський голова Лісок

Бобер, тушонка


На Менщині (у Придесенні) полюбляють тушонку з бобрів.

— До м’яса цих тварин додають свіже свиняче сало, спеції і готують в автоклаві. Мене пригощали такою тушонкою. Відразу не здогадаєшся, з кого зроблена, — розповідає 60-річний Дмитро Демиденко, сільський голова Лісок Мінського району. 

— М’ясо трохи червонувате. Проте на смак це не впливає. Добренна тушонка. Чимось нагадує м’ясо нутрій. Екологічно чистий продукт. Бобри харчуються корою і гіллям дерев, ситняком. Цих звірів на територіях нашої сільради нині багато розвелося. Не рахуючи річки Десна, у нас є ще 563 гектари водойм. В деяких місцинах ці звірі поваляли дерева такої товщини, що не кожен мужик обхопить.
 
Подивилася в Інтернеті, чимало рецептів бобрової тушонки. Ті, хто вже робив її, радять вимочувати м’ясо 10-12 годин, щоб не було таке червоне. А ще хвалять копчених бобрів, мовляв, вони на смак крутіші. Купити через Інтернет бобрятину можна по 290 гривень за кілограм. В народній медицині м’ясо цих тварин вважають загальнозміцнюючим продуктом для всього організму.
 
Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №6 (1605), 9 лютого 2017 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: