Завантаження ...
banner
banner

Зрада чи перемога? Звернення щодо підтримки торговельної блокади не було підтримане

Нещодавно депутати міської ради від фракції “Самопоміч” та "Укроп" підготували проект рішення про звернення Ніжинської міської ради до уряду щодо підтримки торговельної блокади

Торговельна блокада


Нещодавно депутати міської ради від фракції “Самопоміч” та "Укроп" підготували проект рішення про звернення Ніжинської міської ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо визнання тимчасової окупації території України Російською Федерацією та підтримки торговельної блокади.

На сесії міської ради, що відбулась 3 березня, цей проект рішення оприлюднювався, аби можна його було відправити на розгляд уряду
 
У документі зазначалося, що депутати Ніжинської міської ради висловлюють глибоку занепокоєність із приводу відсутності державної політики щодо фактично окупованої території частини Донеччини та Луганщини та висловлють свою підтримку ініціативам ветеранів-учасників бойових дій в АТО, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Читайте також: Ніжинські депутати вимагають визнати Росію окупантом
 
Депутати міської ради від “Укропу” та “Самопомочі” поділилися своїми враженнями та думками з приводу їхньої поїздки на територію блокади Донбасу. 

“Я разом із хлопцями зібрався та поїхав туди, аби поглянути на ситуацію своїми очима. Мені б не хотілося, щоб воїнів, які захищають країну, використовував хтось для власних інтересів. Свого часу ми були й в Дебальцево, сам знаю ситуацію в Артемівську (зараз - Бахмут). Їхали для того, аби поглянути тим людям в очі. В інший спосіб зрозуміти ситуацію неможливо. 
 
Було декілька таких постів, як тільки там дізнавались, що їдемо на блокаду, то відразу віддавали нам наші документи, не дивлячись на них, нічого не перевіряли. Лише бажали нам: “Хлопці, ми з вами”. Якщо була десь поліція, то їм було наказано повністю робити перевірку, переписували наші імена й прізвища, огляд був повністю з собаками та зі зброєю. На що ми відповідали їм: “Ми що, злочинці?!”. Ситуація була досить неоднозначна. 


Торговельна блокада


Коли приїхали до хлопців, то відразу побачили чистий блиск в їхніх очах. Люди там стоять не за гроші, це помітно неозброєним оком. Деякі депутати висловлювались, що там стоять безхатьки та пройдисвіти. Там звичайні хлопці - такі, як ми з вами. Волонтерів там також багато. Вони хочуть, щоб у цій країні змінилось ставлення до окупованих територій, до власного народу. Скільки можна торгувати з ворогом? Сьогодні для нас російський агресор - це справді ворог, який за наші ж кошти вбиває українських хлопців. Кожен день гинуть молоді хлопці, яким ще жити й жити, багато поранених”, - поділився депутат Юрій Галата. 

Костянтин Смалій зазначив, що місцеве населення, яке вони там бачили, - підтримує блокаду; і якщо хтось у це не вірить, хай поїде туди й подивиться власними очима. 

“В основному, там бійці, які пішли захищати країну в першу чи другу хвилю. Їм по 50-55 років. Усі вони стоять із документами, ми не запитували їх у них, чоловіки нам самі показували. Потім приїхали жінки хлопців, які знаходяться в полоні. Перша й головна їхня вимога - визволити воїнів”, - підкреслив новоспечений УКРОПівець Олександр Ющенко. 


Торговельна блокада


Усе ж звернення не було підтримано місцевими депутатами через те, що багатьох не було в залі. 15 проголосувало - “за”, 4 - утрималось.

Костянтин Смалій запевнив присутніх, що звернення знову подаватиметься на наступній сесії та попросив зробити це на початку засідання. Вноситимуться деякі поправки в текст листа.
 
Анатолій Сліпак виступив із проханням додати в текст звернення про неприпустимість силового вирішення блокування, аби уряд чітко знав це та не насмілився направити Нацгвардію на розгін, бо “хлопці теж уміють стріляти.”
 
Тож лист до державного уряду поки що не подаватиметься. Сподіваємось, що наступного разу депутати приймуть спільне вольове рішення та зберуться для цього в повному складі.


Торговельна блокада

Торговельна блокада

Торговельна блокада



Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: