Завантаження ...
banner
banner

Зворушлива історія родини переселенців із Луганщини

Відео.
Невелике село Дослідне на Чернігівщині. Три роки тому сюди з Луганщини переселилася сім’я художника, який миттєво став місцевою знаменитістю

Сім’я Романових


Невелике село Дослідне на Чернігівщині. Тут мешкає близько тисячі людей. Три роки тому сюди з Луганщини переселилася сім’я художника, який миттєво став місцевою знаменитістю.

У домі, де живе сім’я Романових, лише одна крихітна кімната, коли художник береться писати картини, то своїх дівчат – дружину та доньку – спроваджує на кухню, адже звик працювати на самоті. 
 
Уже на променаді селом Романові розповідають, залишити рідну домівку Лутугиному на Луганщині змусила війна. «Вначале, когда была небольшая стрельба, мы думали, что уедем на пару недель или месяц и вернемся. Все-таки не хотелось бросать свой дом», - каже дружина художника Олена Романова.
 
Повертатися було нікуди. Лутугино досі окуповане бойовиками. Волонтери придбали Романовим житло в ослідному, а селяни попервах допомагали їм обживатися – приносили городину, соління та одяг для Кіри. Нині ж родина дає собі раду самотужки, бо для Федора долати труднощі - звичка, яку набував десятиліттями. Батьки відмовилися від нього відразу після народження. У немовляти діагностували артрогрипоз – це деформація кінцівок та атрофія м’язів. Тож до повноліття Федір жив в інтернаті.
 
Федір подолав хворобу і взявся опановувати фах дизайнера. В училищі не лише навчився малювати, а й знайшов своє кохання – однокурсницю Олену.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: