Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині знімали документальний фільм від ICTV

Фото.
24 червня до Ніжина прибула знімальна група телеканалу ICTV спільно з організатором проекту «7 чудес України: історичні міста та містечка", українським політиком Миколою Томенком, аби відзняти короткометражний документальний фільм про наше місто


24 червня до Ніжина прибула знімальна група телеканалу ICTV спільно з організатором проекту «7 чудес України: історичні міста та містечка», українським політиком Миколою Томенком, аби відзняти короткометражний документальний фільм про наше місто.

Нагадаємо, що ще на початку листопада Ніжин увійшов до числа переможців конкурсу “7 чудес України. Історичні міста та містечка”, який з травня цього року проводив Фонд Миколи Томенка “Рідна країна”. У рамках програми «7 чудес України» вже створено понад сорок кінострічок про найгарніші й найпривабливіші куточки нашої країни.

Прем'єра фільмів (а їх буде аж 10) відбудеться 24 серпня — на День Незалежності України.

У рамках приїзду Миколи Томенка до Ніжина також відбулось відкриття нової наукової лабораторії в Ніжинському агротехнічному інституті. 

Участь у відкритті взяли згаданий український політик та по сумісництву голова Наглядової ради НУБіП України Микола Томенко, директор Інституту луб’яних культур Ігор Маринченко, директор ТОВ «Авекона» Володимир Якимчук, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, голова Ніжинської районної державної адміністрації В'ячеслав Івашин, міський голова Анатолій Лінник, науковці, викладачі та випускники.

Презентувала лабораторію її завідувач Ірина Лайко. За допомогою встановленого хроматографа в лабораторії буде здійснюватися детальний аналіз складу коноплі, зокрема вмісту наркотичних речовин. Адже глобальна мета лабораторії – вирощувати й реалізовувати лікувальну коноплю. Микола Томенко також взяв участь у посадці зелених насаджень на території інституту.

Зйомки ж документального фільму розпочалися з старого корпусу НДУ імені М.Гоголя. Після цього знімальна група перейшла на територію Миколаївського собору, Всіхсвятської церкви, спустилася й до ніжинських підземель. Планували зйомки фільму й на Ніжинській поштовій станції, у Музеї рідкісної книги, Благовіщенському монастирі і т.д.






























































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: