Завантаження ...
banner
banner

Найбільше молока в Україні - з Чернігівщини

У 2016 році введено у дію 6 об’єктів нових та реконструйованих об’єктів загальною потужністю на 1890 голів ВРХ. В поточному році заплановано будівництво та реконструкція 7 комплексів та ферм по виробництву молока на загальне поголів’я 2780 корів


Чернігівська область з виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах є лідером серед інших областей України. Йдеться на сайті профільно департаменту ОДА.

Так, за 2016 рік по сільгосппідприємствах області вироблено 227,9 тисячі тонн молока, що більше на 4,6% до 2015 року. Слід зазначити, що обсяги його виробництва за рахунок покращення продуктивності корів збільшуються щорічно.
 
Питома вага виробленого молока по сільгосппідприємствах в 2016 році становить - 41% від загального виробництва по області, а в державі цей показник складає лише 26%.
 
Нині на Чернігівщині здійснюється реалізація біля 20-ти інвестиційних проектів у тваринницькій галузі.
 
За 6 останніх років у області збудовано та реконструйовано 33 комплексів і ферм по виробництву молока на загальне поголів’я 11680 корів.
 

У 2016 році введено у дію 6 об’єктів нових та реконструйованих об’єктів загальною потужністю на 1890 голів ВРХ.
 
В поточному році заплановано будівництво та реконструкція 7 комплексів та ферм по виробництву молока на загальне поголів’я 2780 корів.
 
Вже на сьогодні введено в дію І чергу молочного комплексу на 200 голів та доїльний зал в ПОСП «Хлібороб» Ічнянського району, корівник на 400 корів з молочним блоком в ПрАТ «Кремінь» Ічнянського району та корівник на 200 корів в ПСП «Пісківське» Бахмацького району.
 
Для покращення якості виробництва молока, яка б відповідала вимогам європейським стандартам, встановлюються сучасні доїльні зали та молокопроводи (на сьогодні в області функціонує 43 доїльні зали).
 
Станом на 1 січня 2017 року по сільськогосподарських підприємствах області утримувалось великої рогатої худоби молочного напрямку продуктивності – 102,6 тис. голів, в т.ч. корів – 42,9 тис. голів і їх питома вага по чисельності становила близько 10% в Україні.

cntime.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: