Завантаження ...
banner
banner

Нашого цвіту по всьому світу: як Софія Походня підкорювала Францію

З 6 по 10 вересня в Маріуполі пройшов Всеукраїнський фестиваль сучасної музики «Червона рута-2017». Юна ніжинська співачка Софія Походня стала Дипломантом конкурсу в жанрі «Популярна музика»


З 6 по 10 вересня в Маріуполі пройшов Всеукраїнський фестиваль сучасної музики «Червона рута-2017». Юна ніжинська співачка Софія Походня стала Дипломантом конкурсу в жанрі «Популярна музика». Підкорює Софія своїм співом не тільки область, Україну, а й світ.

Цього літа в складі творчої дитячої делегації Чернігівської області дівчинка взяла участь у фестивалі "Усмішки України", що проходив у Франції.

Декілька років тому на одній із сцен міста в Соні запитали, яка її мрія. Тоді юна співачка сказала, що мріє виступити на сценах Парижу й Лондона. І її мрія майже здійснилася. Влітку Софія виступила на 10 французьких сценах. 

Читайте також: Як ніжинські учні відвідували Францію

Про свої враження від перебування в Франції дівчинка поділилася з нами, редакцією mynizhyn.com, а ми відповідно - з вами, нашими читачами. 

"Цього літа я виступала на 10 французьких сценах. У складі творчої дитячої делегації нашої області я брала участь у фестивалі "Усмішки України", що проходив у Франції. Дуже приємно, що на наших концертах були повні зали глядачів  і люди не шкодували своїх долонь для оплесків.


Але спочатку треба було підібрати репертуар і перемогти у відбірковому турі, який уже декілька років підряд у нашому місті влаштовує президент Асоціації "Liouba Lorr Ukraine" пан Даніель Бедделем. Я чотири рази брала участь у цих конкурсах, і цього року мені пощастило. 

У французькому місті Нофшато мене зустріла чудова родина Марі-Енж і Бернара, у якій я прожила більше двох тижнів. На цей час вони замінили мені батьків, піклувалися про мене, знайомили з історією й культурою Франції. Показали мені Париж і омріяну Ейфелеву вежу. Я була щаслива!
 
Трохи складно було спілкуватися, адже я майже не володію французькою. Але допомогала мова посмішок, жестів, а ще - англійська. Мені дуже сподобалось, як звучить французька, і я маю намір вивчати цю мову. Хочу співати нею пісні.
 
Маючи бажання, кожен може вивчити французьку мову. На базі  навчально-виховного комплексу №16 "Престиж" при сприянні Асоціації "Liouba Lorr Ukraine" організовані безкоштовні мовні курси.  Уроки веде досвічений педагог Копенкіна Людмила Олександрівна. І діти, які найкраще старалися й вдосконалювали свої знання протягом року, мають можливість у червні навчатися в французьких школах і жити в чужоземних родинах. Давно відомо,що найкраще вивчати мову  у відповідному мовному середовищі.
 
Це чудове літо принесло мені море вражень, багато нових знайомств, безліч цікавих зустрічей. Я знайшла нових друзів, отримала новий досвід. Нові знання були цікавими та цінними для мене.

Я вдячна за це Асоціації "Liouba Lorr Ukraine", особисто ії Президенту пану Даніелю Бедделему, моїм французьким батькам Марі-Енж і Бернару, а також їх подрузі Івон."























Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: