Завантаження ...
banner

Цікаві відомості про Ніжин від вихованців НБДЮ. Відео

Ніжинські інтелектуали з гуртка "Що? Де? Коли?" взяли участь у обласному заочному конкурсі «Віртуальна екскурсія «Історія Української Революції 1917-1921 років на теренах Чернігівщини»»

конкурс, відео, вихованці, історія

В 2018 році знані ніжинські інтелектуали з гуртка "Що? Де? Коли?" (керівник Василь Сурков) спробували себе у історико-краєзнавчій діяльності, та взяли участь у обласному заочному конкурсі «Віртуальна екскурсія «Історія Української Революції 1917-1921 років на теренах Чернігівщини»» (керівник проекту методист Наталія Яременко).

Перемога в конкурсі - І місце - це результат, якому передували не один місяць підготовки, численні дублі зйомок у непростих погодних умовах, зустрічі та інтерв'ю, години пошуків інформації та документальних свідчень в бібліотеках та Інтернеті, запис звуку та монтажу, безліч нюансів, спроб та помилок.

З метою дізнатися найточніших свідчень про революційну минувшину нашого краю, діти обійшли всі пам'ятки, що пов'язані з подіями 1917-1921 років, побували у ніжинських музеях, спілкувалися із науковцями, істориками, краєзнавцями, опрацювали значну кількість інформаційних джерел.

Інтерес гуртківців до історії українських національно-визвольних змагань завжди знаходив підтримку у всіх, до кого вони зверталися за інформацією чи практичною допомогою.

Ніжинський Будинок дітей та юнацтва дякує за докладні історичні консультації В'ячеславу Прудьку, Геннадію Дудченку, Олександру Морозову, за надану бібліографічну довідку Олені Єкименко, за оволодіння мистецтвом репортажу Олені Найдіі, за допомогу у відео-зйомці та монтажі ролику Віктору Прудьку та Анні Матвійченко, всім, хто підтримував юних ніжинських дослідників історії на тернистому шляху до перемоги у обласному конкурсі.

На жаль конкурсні часові обмеження (12 хв.) не дали змоги умістити у віртуальну екскурсію всі матеріали, які напрацювали найактивніші учасники проекту Володимир Самойло, Лілія Ядута, Назар Костюченко, Єгор Кодак, Андрій Зоценко.

Запрошуємо до перегляду




Ніжинський Будинок дітей та юнацтва

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: