Завантаження ...
banner

Одного врятували, іншого й досі шукають: подробиці трагедії у Чернігові

22 березня до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України надійшло повідомлення про те, на річці Десна провалилися під тонку кригу двоє чоловіків 1975 та 1986 років народження

22 березня о 18:20 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що у Чернігові на річці Десна в районі "переправи" на відстані близько 20 м від берега провалилися під тонку кригу двоє чоловіків 1975 та 1986 років народження.

Після провалу їх понесло вниз за течією. Чоловіки почали кликати на допомогу. Двоє юнаків, які прогулювались по берегу річки, почули крики та відразу кинулися на допомогу, одночасно викликавши рятувальників та швидку медичну допомогу. Палицею хлопці допомогли одному з постраждалих, 1986 року народження дістатися кромки криги, але виповзти на лід з води він так і не зміг. В цей час інший чоловік потонув на очах у свідків.

Оперативно на місце події прибули рятувальники 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини та відділення Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області. За допомогою рятувального круга, рятувальної мотузки та нош один з рятувальників дістався до постраждалого та витяг його з крижаної води. Після огляду медпрацівниками, чоловіка каретою швидкої медичної допомоги з діагнозом переохолодження доставлено до лікувального закладу.

23 березня для проведення пошукових робіт були залучені водолази відділення підводного розмінування групи піротехнічних робіт, фахівці групи аварійно-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області та співробітники Чернігівської обласної водолазно-рятувальної станції. Загалом для проведення пошукових та інших невідкладних робіт залучено 6 водолазів та 14 фахівців залучених служб, 3 одиниці спеціальної техніки, 2 човни та глісер "ТОРНАДО " на повітряній подушці.

Станом на 12:00 23 березня обстежено понад 100 тис. кв. м. акваторії річки Десна та 2000 кв. м. берегової лінії. Пошукові роботи тривають.






















Управління ДСНС України у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: