Завантаження ...
banner
banner

Від свавілля газовиків ніжинцям увірвався терпець

Від свавілля газовиків ніжинцям увірвався терпець фото

25 жовтня біля будівлі Ніжинського газового господарства зібралося чимало ніжинців. Причина в низці претензій до постачальників газу, що виникли через діяльність останніх.

Першочерговою причиною зібрання ніжинців був мітинг анонсований 24 жовтня через відсутність тепла в помешканнях містян. Адже на дворі температура вже спускалася до мінусових позначок, а батареї в оселях ніжинців досі холодні. Це неабияк обурює громаду, якій вже несила терпіти таке відношення від очільників газової служби.

Раніше MYNIZHYN.com повідомляв, що міський голова Олександр Кодола разом з в.о. обов’язки директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» терміново виїхали до керівництва АТ «Чернігівгаз» щодо врегулювання даної ситуації. Терміново на зустріч був викликаний арбітражний керуючий ТОВ «НіжинТеплоМережі» та голова правління АТ "Облтеплокомуненерго».

В ході обговорення узгодили подачу газу до ніжинських осель найближчим часом.

25 жовтня почалося розпломбування газових котелень, а 27 числа обіцяли розпочати опалювальний сезон по всьому місту.

Також, ніжинців хвилювали показази використаного газу в квитанціях. Одні стверджували, що подані показники не заносяться взагалі й у квитанціях проставленні нулі, інші, що вказано не вірні цифри.

За словами Володимира Щура, керівника ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз», всі питання по показах будуть вирішені протягом 1,5 – 2 місяців і варто сплачувати не за квитанцією, а за фактично використані кубометри.

Причиною нулів в квитанціях може бути сплата рекомендованого платежу

Ще однією проблемою ніжинців є випадки відключення багатоповерхівок від газопостачання.

Газовики стверджують «Був витік!», мешканці заперечують цей факт!

Читати по темі: У Ніжині частина мешканців багатоповерхівки три тижні живе без газу

За словами мешканців будинку по вулиці Незалежності, 40 а, що приїхали на пікет, газові служби без попередження та заявки зі сторони мешканців будинку приїхали до стояка, що розташований на стіні під’їзду та перекрили газопостачання в помешканнях.

За словами Володимира Щура, керівника ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз», на гарячу лінію газової служби надійшла заявка про витік газу за цією адресою, а це прямий ризик життю та здоров’ю мешканців. Тому на такі звернення служба газу реагує миттєво.

За твердженнями мешканців, жоден з них не скаржився, про це свідчить поквартирне опитування слюсарем газового господарства всіх жителів під’їзду.

На зібранні містян, біля приміщення Газового господарства, був депутат Ніжинської міської ради Валерій Гавриленко. Він зазначив, що подібні ситуації виникають в багатьох містах України. Під приводом витоку газовики перекривають газопостачання людям, коли справжньої аварії не було. Що це, маніпуляції з метою схилити людей до якогось рішення? Поки залишається загадкою!

Також мітингуючі вимагали роз’яснення щодо збільшення вартості газу. А саме, коли очікувати здорожчання, адже на всесвітніх біржах вартість палива вже давно б’є антирекорди.

Володимир Щур запевнив, до травня місяця ціна для населення не зміниться!

Від містян надійшло прохання щодо повернення газових мереж у комунальну власність Ніжина.

Юрій Хоменко, секретар Ніжинської міської ради запевнив, що це питання необхідно детально досліджувати.

Залишається незрозумілим, як міський газогін опинився в руках приватної компанії!

Також Юрій Юрійович зазначив, що 26 жовтня на сесії міськради готується звернення до президента України, народних депутатів Чернігівської області та Кабінету міністрів стосовно цієї проблематики.

Обурення та відчай ніжинців можна зрозуміти! Свавілля газового монополіста вже перейшло межу!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: