Завантаження ...
banner

Йорданські купання в "Карловому". Фото

Йорданські купання в "Карловому". Фото фото

19 січня відзначають одне з найбільших християнських свят – Хрещення Ісуса у річці Йордан. Сьогодні, 19 січня, на водоймі «Карлове» (база відпочинку «Купайла» с. Талалаївка) водосвятний молебень звершив протоієрей Олексій Котенко (парафія ікони Божої Матері "Утамуй мої печалі»). Після чого всі охочі пірнали в Йорданську купіль. На березі чатували  рятувальники.

Занурювалися поодинці. Занурювалися родинами. Своїми враженнями люди поділилися з журналістами Mynizhyn.com

Павло Андрієць на Водохреща пірнає в ополонку вже десять років підряд: «Вперше пірнув як то кажуть «за компанію». Відчуття – неймовірні.  А далі - це вже як традиція для себе. Готуюся до цього морально. Ні разу не захворів після цього. Повірите, це того стоїть…Саме відчуття коли виходиш з води - словами  не передати!"

Ніжинці Наталія та  Володимир Вдовенко. «Чоловік пірнає 6-й раз, а я 5-й, - ділиться Наталія, - Відчуття класні, ми й  в Почаєві занурювалися в Йордань… Після занурення не змерзла. Перші відчуття – тепло по тілу й неймовірне внутрішнє блаженство..»

Фокіна Людмила Дмитрівна, викладач фізичної культури Ніжинського медичного коледжу після занурення каже: «Я – за здоровий спосіб життя! Пірнаю 11 – й рік. Кайф…! Почуваюся гарно. Кожна людина повинна вирішувати робити це чи ні! Я ж роблю це, і отримую неймовірну насолоду, заряджаюсь позитивом на цілий рік.»

Отець Олексій: «Три роки підряд занурювався в Йордань і я. Останнім часом цього не роблю. Людина сама вирішує. В принципі – це звісно шок для організму, зі свого досвіду скажу,  шок – приємний!  Плюс, що вода  освячена. Робити це потрібно обдумано і з вірою.  Взагалі одним пірнанням гріхи не змиєш – потрібно працювати над собою весь час, протягом року і всього життя, а це і піст, і молитви… Здоров’я всім вірянам тілесного, і душевного!».

Судячи з  емоцій кожного – всі виходили з води з неймовірним відчуттям задоволення!

Тетяна Марченко

Читати по темі : У Ніжинських храмах відбулися святкові богослужіння та освячення води

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: