Завантаження ...
banner

Нетаньягу робить не просто "всупереч", а на зло Сполученим Штатам — Сохар

VYa87OfkJYDVpaAKT8OdNWN79mhglj-meta0JrQvtC70LDQtiDQvdCwINCz0L7Qu9C+0LLQvdGDINGE0L7RgtC60YMgLSAyMDI0LTA4LTA2VDExMDcxNS44OTEucG5n-.webp

Я помилявся, стверджуючи "Ізраїль діє всупереч волі США", ведучи свої регіональні війни. Насправді Нетаньягу робить не просто "всупереч", а на зло Сполученим Штатам.

Це визнав навіть президент Байден: США намагалися домовитися з терористичними угрупуванням про перемирʼя, і саме під завершення угоди Єрусалим знищив одного з лідерів ХАМАС.

Знаючи про перемовини, ізраїльтяни не повідомили американців про намір вбити високопоставленого хамасівця, хоча Байден приймав Нетаньягу в Білому домі всього за кілька днів до цього. Лідер США сподівався, що перемовини фіналізують нинішню стадію арабо-ізраїльського конфлікту, натомість операція в Тегерані ризикує спровокувати значно ширшу регіональну війну. Схоже, "[не]хороша війна" Єрусалимові цікавіша, ніж "поганий мир".

До речі, Байден вже сумнівається, що Пентагону вдасться так швидко мобілізувати сили на захист Ізраїлю, як минулого разу.

Як повідомляв MYNIZHYN, у Тегерані ліквідували лідера терористичної організації ХАМАС Ісмаїла Ханія. Він був одним із ключових посередників у переговорах про звільнення заручників у Секторі Гази та "головним ворогом Ізраїля"