Завантаження ...
banner
banner

Повний перелік робіт по електриці

Електрична мережа є однією з головних у будь-якому комерційному чи житловому приміщенні. Без неї важко уявити життя у заміському будинку, квартирі чи великому офісі. Ми вже так звикли до неї, що навіть не надаємо великого значення роботам, що пов’язані з електрикою. І на жаль потім приходиться стикатися з різними проблемами з мережею.

Електрична мережа є однією з головних у будь-якому комерційному чи житловому приміщенні. Без неї важко уявити життя у заміському будинку, квартирі чи великому офісі. Ми вже так звикли до неї, що навіть не надаємо великого значення роботам, що пов’язані з електрикою. І на жаль потім приходиться стикатися з різними проблемами з мережею.

Впевненні, що кожен користувач хоча б раз потребував заміни розетки, встановлення люстри, ремонту проводки чи монтажу побутової техніки. Всі ці, та багато інших робіт виконують незамінні майстри у сучасному світі – електрики.

Чому потрібно приділяти належну увагу електромонтажним роботам?

Перш за все, зараз споживання електроенергії різко зростає. Вдома чи на роботі ми використовуємо різноманітні прилади, які не можуть працювати без електрики. Тому у вашій телефонній книзі обов’язково повинен бути номер кваліфікованого майстра.

Якщо ви помітили певні несправності у роботі електричної мережі, не гайте часу, і обов’язково звертайтеся до спеціаліста. Тоді ви отримаєте якісні послуги з повною гарантією. Адже намагатися вирішити їх самостійно – це як грати в лотерею, і не завжди з неї можна вийти переможцем.

Різного роду електромонтажні роботи також можуть знадобитися на етапі капітального ремонту у приміщенні. Саме тоді варто перевірити справність проводки і усієї існуючої мережі в цілому. У пустій будівлі усунити усі нюансі буде зручніше і простіше, аніж коли в ній буде зроблено ремонт і стоятимуть меблі.

Головне, що треба пам’ятати про електромонтажні роботи – їх можуть виконувати лише спеціалісти. Адже вони складаються з багатьох важливих моментів, які потрібно враховувати. Звертайте увагу на кваліфікацію майстра, якого викликаєте. Адже в залежності розряду та професійних навичок, він може виконувати лише певні електромонтажні роботи. Не варто довіряти складі та об’ємні задачі майстру, що має маленький досвід та мінімум знань.

Основні етапи електромонтажних робіт

Кожен вид задач, що пов'язаний з електрикою має свої нюанси. Але є загальні моменти, що об’єднують усі. Умовно можна виділити 3 етапи:

  1. До першого етапу відносяться роботи, що виконуються на початку ремонту після проведення демонтажу з перепланування. Виконується розмітка, механічні роботи, прокладаються кабелі. Також встановлюються розподільчі шафи та підрозетники.
  2. Другий етап виконується після чистового оздоблення приміщення: вирівнювання стін, підлоги та ін. Майстер монтує світильники, розетки, силові споживачі.
  3. До третього етапу входить комплекс пусконалагоджувальних робіт. Під час них налаштовуються прилади захисту і системи, що автоматично управляють електричними кабелями. 

Що входить до переліку електромонтажних робіт:

  1. Монтаж та демонтаж розеток та підрозетників, вимикачів, декоративних накладок. Розрахування необхідної кількості точок відбувається на основі кількості побутової техніки в приміщенні.
  2. Установка та заміна автоматичних вимикачів. Важливе обладнання, що допоможе захистити приміщення від небезпечних ситуацій.
  3. Заміна те ремонт електропроводки. Обов’язковий пункт для тих, хто планує ремонт. Не забутьте під час перепланування перевірити свою проводку, навіть якщо вона не викликає зауважень.
  4. Монтаж та підключення стабілізаторів напруги, лічильників. Незамінні прилади як для комерційного, так і для житлового приміщення.
  5. Установка різноманітних джерел освітлення. Люстри, бра та інші типи світильників мають свої особливості під час встановлення.
  6. Підключення побутової техніки. Багато сучасних приладів потребують специфічного під’єднання до мережі.
  7. Установка та діагностика датчиків руху та світла, дверних дзвінків. Корисне та потрібне обладнання для квартири чи приватного будинку.
  8. Демонтаж та прокладання кабелів (телевізійних, телефонних, мережевих комп’ютерних).
  9. Налаштування системи підігріву підлоги.
  10.  Сбір електрощитів, переніс щитка у квартиру. Популярна послуга для жителів багатоповерхівок, що мають лічильники у під’їзді.

Діапазон електромонтажних робіт доволі високий. Усі вони в тій чи іншій мірі будуть актуальні для різних приміщень. Піклуйтеся про безпеку та комфорт свого будинку, і своєчасно звертайтеся до електрика. Краще попередити неприємні ситуації, ніж вирішувати їх наслідки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: