Завантаження ...
banner
banner

Якісна освіта за кордоном для українців

Навчатися за кордоном вигідно й перспективно. Перед абітурієнтами відкриваються безмежні можливості, які здатні у кореня змінити їхнє життя. Вибравши престижний університет, вони можуть переїхати до великого міста, провчитися там і знайти високооплачувану роботу в стабільній компанії

Навчатися за кордоном вигідно й перспективно. Перед абітурієнтами відкриваються безмежні можливості, які здатні у кореня змінити їхнє життя. Вибравши престижний університет, вони можуть переїхати до великого міста, провчитися там і знайти високооплачувану роботу в стабільній компанії. Для багатьох українських школярів освіта за кордоном здається недосяжною мрією, але все набагато простіше в реальності.

Стань польським студентом та зміни життя

Вступити до навчальних закладів Польщі здатний будь-який іноземний абітурієнт. Мало того, адміністрація установ вітає абітурієнтів з інших країн, роблячи їх перебування максимально комфортним. Для цього складаються спеціальні навчальні програми для іноземних груп, підбираються викладачі й час відвідування занять. Для іноземців виділяються кімнати в гуртожитках і місця в їдальнях. Нерідко ВНЗ залишають кілька пільгових місць саме абітурієнтів, які приїхали з-за кордону. Які переваги має освіта за кордоном, вам розкажуть представники міжнародного проекту "ОБК". Ви можете дізнатися про найбільш вигідні пропозиції від польських університетів, розцінки на навчання та пільгові умови.

Якщо ви мрієте про навчання в Польщі, почніть готуватися вже зараз. Відвідуйте уроки польської мови, вчіть англійську, почитайте про життя й культуру місцевого населення, їхні звички та традиції. Всі ці знання вам безсумнівно знадобляться. Приїхавши в чужу країну, ви будете почуватися комфортно, адже там проживає багато українців. Однак знання місцевого діалекту вам будуть потрібні для спілкування з викладачами та корінними жителями.

Система освіти за кордоном практично нічим не відрізняється від тієї, до якої ми звикли. Найважливіше - старатися, регулярно відвідувати заняття, черпати знання у вільний від занять час. Дуже вигідно подружитися з однокурсниками, адже вони можуть допомогти вам освоїтися в країні.

Безкоштовне навчання

Вчитися на пільгових умовах можна в комерційних і державних ВНЗ Польщі. Перевага віддається тим абітурієнтам, які мають карту поляка. Цей документ підтверджує вашу приналежність до польської нації. Маючи карту, абітурієнт може отримати знижку в 30% на навчання або взагалі не платити за нього. Це визначає комісія, яка оцінює інші показники успішності.

Якщо карти поляка немає, вчитися безкоштовно все одно можна. Наприклад, якщо ви проживаєте в Польщі вже кілька років і маєте карту побуту, ви також можете претендувати на пільгові умови. Але в цьому випадку необхідно звертатися виключно до державних навчальних закладів. Такими є Варшавський університет, Ягеллонський університет, Вроцлавський університет і Краківський економічний університет.

Не турбуйтеся, якщо ви не маєте польських коренів і у вас немає ніяких карт. Відмінне знання польської - високі шанси навчатися безкоштовно. Якщо ваш рівень знань мови не нижче С1, ви знаєте історію й традиції країни, почитаєте правила й закон, у вас гарні оцінки в атестаті та ви здали ЗНО, ви вважаєтесь прекрасним претендентом на бюджетне місце.

Ступені вищої освіти в Польщі

Першою сходинкою освіти є бакалаврат. Щоб отримати диплом бакалавра, необхідно відучитися 3-4 роки в залежності від спеціальності та напрямку. Винятком є медичні, юридичні та художні факультети, де немає бакалаврату, а діє принцип неподільної магістратури.

Тим, хто отримав диплом бакалаврату, можна продовжувати вчитися на магістратурі. Тривалість - 1,5-2 року. Студенти медичних факультетів навчаються 6 років, після чого можуть покинути навчальний заклад або продовжити вчитися на факультеті післядипломної освіти.

Для отримання другої вищої освіти за кордоном потрібно 1-1,5 року. По закінченню навчання студенту видається диплом про отримання додаткової спеціальності або свідоцтво й звання кандидата наук.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: