Завантаження ...
banner
banner

Сьогодні весь світ відзначає День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

Сьогодні, 18 травня, у День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму в Україні та за кордоном запланована низка пам’ятних заходів до 71-ї річниці.


Сьогодні,  18 травня, у День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму в Україні та за кордоном запланована низка пам’ятних заходів до 71-ї річниці. Численні акції вже відбулись напередодні у Києві, Харкові, Херсоні, Львові.

В Сімферополі кримські татари, які відмовилися брати участь у заходах, організованих окупаційною владою, приурочених до Дня депортації кримськотатарського народу, вшанували пам'ять тих, хто загинув запусканням у небо кількадесят вогняних куль.  Громада за кордоном також провела у неділю пам’ятні заходи, зокрема в Німеччині, Польщі, Чехії, Румунії, Туреччині та інших країнах.

Нагадуємо, 18 травня - чорний день для кримських татар. У 1944 році їх звинуватили у співпраці з нацистами, та весь народ, а це понад 180 тисяч людей, вислали з півострова. До половини з них померли дорогою або в перші роки вигнання.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: