Завантаження ...
banner
banner

Як правильно в'язати арматуру?

Довговічність і стійкість будівлі, багато в чому залежить від якості фундаменту! Замислюєтеся про розширення площі будівель або будівництві? В першу чергу, зверніть увагу на арматуру для фундаменту.

Довговічність і стійкість будівлі, багато в чому залежить від якості фундаменту! Замислюєтеся про розширення площі будівель або будівництві?  В першу чергу, зверніть увагу на арматуру для фундаменту.

Яку арматуру використати?

Як правило використовується рифлена арматура класу А-3, а також арматура, яку можна гнути та варити.

Після того, як виритий котлован під фундамент, готуємо каркас з арматури, образно кажучи, хребет, який буде тримати всю будівлю. Від того наскільки правильно пов'язана арматура, залежить, які навантаження може витримати фундамент.

Як в'язати?

Звичайно для в'язки арматури, можна використовувати і плоскогубці, якщо невеликий обсяг роботи і багато вільного часу. Але професійні арматурники використовують спеціальні гачки, різних розмірів і конфігурацій.

Ну а для тих, хто любить комфорт під час роботи підійде в'язальний пістолет. За допомогою такого інструменту можна легко і швидко зв'язати арматурний каркас для стрічкового фундаменту.

Послідовність робіт

В залежності від використовуваного інструменту буде залежить і якість в'язки. Після установки опалубки можемо підвішувати каркас. Товщина будівельної арматури повинна, бути не менше 10 мм, а краще 12 мм.

Важливо стежити за тим, щоб перехлест арматуру був достатній, щоб арматура не вирвалася з бетону і не з'явилися тріщини!

Довжина перехлеста повинна становити не менше 30 діаметрів арматури.  Також стежте за тим, щоб стики арматури не були в одному місці, таким чином уникаючи слабких місць.

Рамки

Для виготовлення рамок використовуємо арматуру яка не тріскається і згинаємо її за допомогою кондуктора, або можемо зробити нескладний пристрій для згинання арматури своїми руками:

  1. Для цього необхідно просвердлити в дошці три отвори в формі трикутника, на відстані 10-15 мм, в залежності від того, якого діаметру арматуру будемо гнути, і вставити туди обрізки арматури.

  2. Поклавши прут в зазор і використовуючи трубу, як важіль гнемо рамки.

  3. Далі готові рамки вішаємо на сталеві стрижні, на відстані зазначеному в проекті, і закріплюємо за допомогою в'язального дроту.

  4. Такі хомути зміцнюють конструкцію роблячи її жорсткою і витривалою.

  5. Правильно встановлені рамки допомагають уникнути появи, так званих гриж, або опуклостей в бетоні. 

При перев'язці арматури звертаємо особливу увагу на кути, посилюючи їх, як знизу, так і зверху перев'язуючи в'язанням, дротом хрест навхрест - це необхідно, для того щоб не було розривів при навантаженні або при перепаді температур, коли металеві стрижні може вирвати з кутів.

При заливці неглибокого фундаменту завжди необхідно використовувати армування, тому, що арматура працює на розтяг, а бетон на стиск. Арматуру можна в'язати не тільки для міцного і стійкого фундаменту, а також для посилення балок на перекриття, і виготовлення армопояса для покрівельних ферм.

Пам'ятайте що армування - це основна частина фундаменту. Тому важливо точно розрахувати кількість арматури, відстань між рамками та міцність в'язки оскільки допущені помилки практично неможливо виправити.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: