Завантаження ...
banner
banner

Рослини на кухні – як створити домашній сад на підвіконні?

Ароматні трави на підвіконні кухні – це дуже легко організувати. Завдяки такому зеленому арсеналу ваша кухня стане місцем натхнення для нових кулінарних ідей, а свіже листя мотивуватиме вас рідше використовувати пакетики з прянощами.

Ароматні трави на підвіконні кухні – це дуже легко організувати. Завдяки такому зеленому арсеналу ваша кухня стане місцем натхнення для нових кулінарних ідей, а свіже листя мотивуватиме вас рідше використовувати пакетики з прянощами. Дізнайтеся, як влаштувати власний гербарій на кухні та які рослини й багаторічні квіти купити для цієї кімнати.

Якщо ви посадите свіжу зелень на кухні, то вже скоро не зможете уявити собі приготування страв без цього унікального аромату. Нотка зелені швидко наповнює всю кімнату, перетворюючи будинок або квартиру на більш затишне місце. Ви зможете замовити гарні рослини від Galsad, щоб прикрасити свою оселю.

Які трави можна вирощувати прямо на кухні?

Домашній сад на підвіконні – це не тільки спосіб збагатити смак ваших страв, але й хороша ідея для того, щоб освіжити й збагатити вашу кухонну композицію. Такі трави як базилік, коріандр або орегано зовсім не важко вирощувати – та зараз доступний набір різних запашних трав. Ми порадимо, як правильно вибрати місце для гербарію та який найкращий спосіб посадити рослини.

  • Місце

Найголовніше – правильно вибрати місце. На кухні горшкові трави не будуть рости без постійного запасу світла, тому підвіконня – стане найкращим простором. Вирощувати трави в кімнаті без вікна – не найкраща ідея, адже без сонця рослини почнуть жовтіти вже через кілька днів. У цьому випадку краще створити домашній сад на балконі.

Також було би добре знайти трохи місця на кухонній стільниці, біля вікна. Деякі рослини люблять напівтіньові умови, і занадто інтенсивне сонце може спалити їхнє листя. Якщо шукаєте ефективні рішення для свого інтер’єру, ви можете зробити спеціальні отвори для вазонів у стільниці. Таким чином трави будуть ефективно «вливатися» в її поверхню.

  • Горщики та контейнери

Окрім доступу до світла, вирішальне значення має і вибір відповідних контейнерів. Вони не повинні бути занадто глибокими – навіть горщика у 20 см глибиною вистачить для трав на кухні. Вибір форм, кольорів і матеріалів справді величезний, тому ви можете легко знайти горщики, які відповідають вашому інтер’єру.

Можна використовувати керамічні чи глиняні варіанти. Металеві чи бетонні контейнери гарно пасують до стриманих мінімалістичних інтер'єрів, наприклад, у стилі лофт. Плетені кошики та дерев’яні ящики додадуть кухні сільський шарм. Все залежить від вашої ідеї інтер’єру, яким ви хочете збагатити свій домашній сад.

Незалежно від того, які контейнери ви вибрали, слід правильно їх підготувати. Кухонні трави потребують частого поливу, але все ж вони не повинні перебувати в постійному контакті з водою – це може спричинити загнивання коренів. Ось чому у ваших горщиках та контейнерах повинні бути отвори діаметром не менше 1 см, щоб стікала зайва вода.

Дренаж також буде корисним. Його можна викласти на дно кожного горщика чи ємності, розмістивши 2-3 см шар гравію, дрібне каміння або зламану кераміку. Це значно полегшить відтік води та забезпечить постійне надходження кисню до коренів рослин. Скористайтеся нашими порадами, щоб виростити гарний і ароматний «сад» на підвіконні вашої кухні. Бажаємо успіхів!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: