Завантаження ...
banner
banner

Печінковий торт − прекрасна закуска до святкового столу і на щодень

Печінка домашніх тварин і птахів(теляча, свиняча, качина, куряча) вважається самим делікатесним субпродуктом. Частіше користується попитом яловича, теляча і куряча печінка.

Печінка домашніх тварин і птахів(теляча, свиняча, качина, куряча) вважається самим делікатесним субпродуктом. Частіше користується попитом яловича, теляча і куряча печінка. Теляча у порівнянні із свинячою більш ніжніша і має приємний аромат. А от куряча приваблює охочих купити продукт недорого. Але у будь-якому випадку, коли печінка свіжа і приємно пахне, а її поверхня покрита жорсткою і не слизькою плівкою, яку потрібно видалити, з неї можна приготувати багато смачних страв. З печінки можна приготувати вишукані салати і закуски, ситні основні страви, чудові паштети, печінковий торт − рецепт якого можна знайти на електронних сторінках інтернету.

Часто перед приготуванням більшість господинь замочують печінку в молоці або у воді на 30 хвилин. Цією порадою не слід нехтувати, адже біля будь-якої печінки знаходиться жовчний міхур, і хоча його завжди видаляють, але капелька гіркої жовчі може потрапити на печінку. Щоб перестрахуватись бажано завжди печінку не тільки добре мити, а і замочувати. Крім того, вважається, що молоко вбирає специфічний запах печінки, так само як і борошно, в якому обсмажують скибочки печінки. Під час приготування слід не пересмажувати продукт, адже тоді він стає жорстким. Печінка чудово готується при низькотемпературному режимі, стаючи пружною, але в той же час залишаючись абсолютно рожевою всередині.

Рецепт печінкового торту на любий смак

Незвичний печінковий «десерт» готується і подається на святкове застілля  холодним як основне блюдо. Він надзвичайно імпонує до святкового столу, якщо його гарно прикрасити. Кожна господиня прикрашає торт згідно зі своїми естетичними смаками.

Зазвичай він складається із млинців, прошарку із майонезом і часником та овочів. Млинці готуються із перемеленої і завчасно очищеної курячої, телячої, свинячої печінки, додаються яйця, молоко. Для начинки використовується цибуля і морква з додаванням баклажанів чи грибів (на вибір). Все це прожарюється на невеликому вогні. Потім млинці промазуються майонезом і перекладаються приготовленою начинкою. Найголовніше правильно підібрати інгредієнти. Бажано притримуватись такого розподілу для приготування млинців:

  • 500 г печінки;

  • 2-3 штуки яєць;

  • 1 стакан молока;

  • 2-3 склянки борошна вищого ґатунку;

  • сіль, перець, рослинна олія за потребою.

Для начинки потрібно взяти 2 морквини середнього розміру, 2 невеликі цибулини; 200г майонезу, заправленого двома зубчиками часнику, і пучок зелені. Потім ставимо на 2 години у холодильник. На святковому столі він нарізається, як торт, на порції за бажанням гостей.

Вищезазначена кількість інгредієнтів обумовлює приготування висококалорійного продукту. Якщо він вам не підходить, можна скористатися рецептом приготування низькокалорійної страви.

Дієтичний печінковий торт – це можливо!

Є унікальна версія страви, яка адаптована під здорове харчування. Тобто, у рецепті печінкового торту немає майонезу, пшеничного борошна вищого ґатунку, а печінкові млинці не смажаться на великій кількості олії. Для начинки можна використовувати не свіжі, а варені овочі, зелень. Дивіться корисний печінковий рецепт на tablycjakalorijnosti.com.ua. Такий рецепт задовольнить вибагливі смаки представниць прекрасної статі, які хочуть посмакувати неперевершеною стравою і не набрати зайвих кіло.

Як прикрасити

Розташовується торт на плоскому блюді. Готову страву можна посипати зеленню, тертим яйцем, викласти кільця огірків, помідорів, редиски. З твердого сиру і жовтка можна «намалювати» поздовжні кола. У фантазії ніколи немає меж, тому щоб зробити свій кулінарний шедевр оригінальним і несхожим на всі інші, можна печінковий торт викласти на блюдо у формі конуса, посипаного зеленню. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: