Завантаження ...
banner
banner

Порошенко: Провал "Новоросії" - моє головне досягнення за рік

"Проект "Новоросія" був офіційно провалений. Україна продемонструвала єдність. Це досягнення українців. Це моє найбільше досягнення за рік", - написав Порошенко у своєму мікроблозі

Петро Порошенко, Новоросія, Путін, Нежин, нежинские новости, новости в нежине

Президент України Петро Порошенко вважає провал проекту "Новоросія" своїм головним досягненням за рік президентства. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Проект "Новоросія" був офіційно провалений. Україна продемонструвала єдність. Це досягнення українців. Це моє найбільше досягнення за рік", - сказано в повідомленні.
Також Президент України заявив, що росіяни визнали, що проект "Новоросія" не відбувся, повідомляє РБК-Україна.
 
"Завданням РФ було аж ніяк не окупувати Донецьк і Луганськ. Всі ми знаємо: ключовим планом, який на першому етапі стояв - це створення "Новоросії", 9 областей України, а саме: Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська області та Крим, були відсічені... і там повинен був бути створений заповідник "Русского мира" - "Новоросія", - зазначив Порошенко.
 
За словами глави держави, до цього передбачався "протестний вибух" у всіх цих областях, введення туди російських військ через організацію провокацій і подальше знищення України як незалежної держави.
 
"Цього місяця було офіційно оголошено, що проект "Новоросія" зазнав краху. Він не відбувся", - резюмував Порошенко.
 
Як повідомлялося, раніше так званий "міністр закордонних справ ДНР" Олександр Кофман визнав, що проект "Новоросія" провалився і закритий на невизначений термін, оскільки сепаратисти зазнали поразки у Харкові та Одесі.
 
Кофман додав, що наразі проект "Новоросія" закритий – до того часу, поки у всіх цих регіонах виросте нова політична еліта, здатна очолити рух. 

ipress.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: