Завантаження ...
banner
banner

Теплиця із полікарбонату

Останнім часом зростає попит на теплиці з полікарбонату. Секрет їх популярності полягає у нескладній конструкції, а також доступності матеріалів для її будівництва.

Останнім часом зростає попит на теплиці з полікарбонату. Секрет їх популярності полягає у нескладній конструкції, а також доступності матеріалів для її будівництва. Полікарбонат львів ціна на який Вас приємно здивує, можна придбати у магазині Модерн плюс.

В силу того, що літо у нашому кліматичному поясі швидкоплинне і часто досить прохолодне, а більшість культур люблять тепло ― теплиця стає невід'ємним атрибутом на сільськогосподарській чи дачній ділянці.

Якщо ви хочете збирати хороший урожай раніше за всіх інших, особливо таких культур, які в нашому кліматі складно вирощувати протягом сезону ― вам необхідна теплиця. Існує декілька видів теплиць, кожен з яких володіє своїми перевагами та недоліками. Будь-яку із конструкцій можна побудувати своїми руками або ж придбати у спеціалізованих магазинах, таких як Модерн плюс.

Перш ніж починати будувати теплицю, слід розглянути три основні варіанти каркаса:

  • Арковий каркас для теплиці ― це найпоширеніший вид, який також виглядає найбільш привабливо. Він зручний тим, що взимку сніг на даху не затримується і відбувається правильний і рівномірний розподіл світла.

  • Теплиці із двосхилим дахом дозволяють максимально раціонально використовувати посадкову площу. У таких конструкціях краща вентиляція: гаряче повітря, яке накопичується під дахом, легко виходить назовні через кватирки.

  • Теплиці із односхилим каркасом, які однією стіною прилаштовані до будинку, ― це найменш поширений вид споруд. Такий тип конструкції економить місце на подвір'ї, а опалення в будинку являється величезним плюсом для теплиці в холодну пору року. Мінусом теплиці є те, що взимку на даху затримується сніг, що перешкоджає доступу світла всередину.

Спорудження теплиці починається із встановлення фундаменту. Зазвичай для його зведення використовують бруси, які покривають оліфою. Такі бруси кріпляться до попередньо встановлених опор. У фундамент слід вмонтувати кріплення для тепличного каркаса. У ролі кріплення може виступити будь-яка міцна арматура, фабричні металеві кутки і інші металеві конструкції.

Після встановлення фундаменту потрібно змонтувати металевий каркас, на який будуть кріпитися полікарбонатні листи. Для каркаса найкраще використовувати металевий профіль або труби.

Коли каркас готовий і встановлений на фундамент, можна приступати до кріплення листів полікарбонату до профілю. Для того, щоб спорудити теплицю, товщина полікарбонату повинна бути не менше 4 міліметрів, а вага листа не менше 10 кілограм. Існує кілька способів кріплення, але найоптимальніший ― це кріплення покрівельними саморізами за допомогою термошайб. Вони чутливі до перепадів температури і захищають полікарбонат при її різких змінах, продовжуючи таким чином термін служби матеріалу. Відстань між термошайбами на стільниковому полікарбонаті теплиць ― 30-40 сантиметрів.

Якщо Ви не впевнені у тому, що зможете самі спорудити теплицю, краще звернутися за допомогою до професіоналів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: