Завантаження ...
banner
banner

В Україні є небезпечним 80% громадського транспорту

За роки незалежності кількість одиниць міського транспорту в Україні зменшилась майже вдвічі - з 12,3 тисяч до 6,2 тисячі. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер

За роки незалежності кількість одиниць міського транспорту в Україні зменшилась майже вдвічі - з 12,3 тисяч до 6,2 тисячі. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер на семінарі з розвитку міського громадського транспорту, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За словами заступника міністра, з 1991 року інвестиції в міський громадський транспорт були фактично зупинені.
 
"Це відбувалося на тлі тенденції зменшення обсягів пасажироперевезень і погіршення якості транспортного обслуговування та рівня безпеки руху. Через це з'явилися маршрутні таксі, які не відповідають вимогам безпеки руху і загальним вимогам до сучасного міського транспорту", - зазначив він.
 
За даними Шульмейстера, з діючих нині 6,2 тис одиниць транспорту 80% не відповідають вимогам безпеки, зношені морально і технічно.
 
"Мінімальні потреби в оновленні рухомих складів на сьогодні - це не менше 400 нових тролейбусів і 200 нових трамваїв на рік. При цьому за весь 2014 рік вдалося закупити 60 нових тролейбусів і лише два нових трамвая, тобто, сьогодні ми близькі до того, щоб паралізувати програму заміщення міського транспорту", - сказав він.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: