Завантаження ...
banner
banner

Батальйон "Торнадо" розформовують. Ті, хто не вчиняв злочини, можуть лишитися в МВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС "Торнадо". Про це він повідомив сьогодні на брифінгу

Арсен Аваков, Батальйон Торнадо,  мій ніжин, нежин, новости нежин, нежинские новости, головний портал ніжина

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС "Торнадо".

"Сьогодні я підписав наказ про розформування роти "Торнадо", всі виведені із штату (МВС)", - заявив він на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
"Службове розслідування на чолі з керівником департаменту ДВБ (департаменту внутрішньої безпеки – ред.) вже розпочато, кожен пройде пряму співбесіду, щодо кожного будуть висунуті або не висунуті обвинувачення, і хтось потрапить під судове переслідування, а хтось-ні", - сказав Аваков.
 
"Учора в Луганській області управління внутрішньої безпеки МВС разом із прокуратурою здійснило арешт 8 людей, із них 7 – співробітники підрозділу роти патрульної служби "Торнадо", які були затримані і звинувачуються, у тому, числі, у незаконному позбавленні волі й викраденні місцевих жителів, їх катуваннях, убивствах і ниці інших тяжких злочинів… на чолі з командиром роти Русланом Онищенком", - сказав він.
 
Аваков зазначив, що для всіх затриманих суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту без застави.
 
Радник голови МВС Антон Геращенко у коментарі журналістам сказав, що бійці розформованого батальйону "Торнадо", які не причетні до скоєння злочинів, зможуть продовжити службу в міліції.
 
"Кожен, хто не брав участі у скоєнні злочинів, матиме можливість працювати далі в міліції. Кожен, хто причетний до злочинів, має понести відповідальність", - заявив депутат.
 
"Ореол добровольців та борців із сепаратизмом не дозволяє нікому скоювати злочини", - наголосив Геращенко, повідомляє кореспондент "Української правди".
 
Керівник Луганщини Геннадій Москаль заявив: якщо "Торнадо" не складе зброю з моменту доведення до нього наказу Авакова, його дії будуть кваліфікувати як діяльність незаконного збройного формування, а батальйон буде підлягати покаранню, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.
 
Раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що представники батальйону "Торнадо" знущалися над затриманими особами, облаштувавши катівню у підвалі школи у Лисичанську (Луганська область).
 
За словами Матіоса, слідство має докази, що "за безпосередньої присутності командира роти (Руслана) Онищенка під погрозами вбивства було згвалтовано одного затриманого".
Повідомлялося, що "Торнадо" відмовляється скласти зброю і дозволити обшуки.
 
МВС поінформувала, що Онищенка та ще 7 осіб із чинних і колишніх працівників міліції затримано, для 5 із них, включно з командиром "Торнадо", суди обрали утримання під вартою як запобіжний захід.
 
У свою чергу, виконувач обов’язків командира "Торнадо" на прізвисько Мисливець пов’язав арешт її командира з тим, що бійці роти міліції особливого призначення затримують потяги з контрабандою на чи з окупованої частини Донбасу.

pravda.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: