Завантаження ...
banner
banner

Сьогодні, 18 листопада - День сержанта Збройних Сил України

Сьогодні, 18 листопада - День сержанта Збройних Сил України фото

Сьогодні, 18 листопада - День сержанта Збройних Сил України. Свято встановлено офіційно, "Ушановуючи відданість, відповідальність та професіоналізм сержантів і старшин Збройних Сил України, їх мужність та героїзм у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Раніше День сержанта в Україні відзначався згідно з наказом Міністра оборони від 10 лютого 2009 року. Це професійне свято було введено з метою підтримки і підвищення престижу військової служби за контрактом на посаді сержантського і старшинського складу, а також подальшого патріотичного виховання військових кадрів України.

Читайте також: «Ми переможемо, тому що за нами правда! Ми на своїй землі»! – розмова з ніжинським бійцем Владиславом Лазоренко

День професійного сержанта у Збройних Силах України, згідно відповідного наказу, було прийнято відзначати в першу п’ятницю березня. Зараз - щороку 18 листопада.

З нагоди Дня професійного сержанта в підрозділах оформляються «Дошки пошани», на яких містяться фотографії і матеріали про кращих старшин і сержантів. По місцях дислокації з’єднань і військових частин проводяться зустрічі старшин і сержантів з учнями і студентами навчальних закладів.

До теми: "Були моменти, коли я не знав, чи залишуся живим чи загину": розмова з танкістом із Ніжина

Щиро вітаємо всіх сержантів ЗСУ з фаховим святом! Бажаємо вам хоробрості, мужності і багато здоров'я й дякуємо за те, що ви так відважно бороните незалежність України!

Раніше ми писали: Євген Луняк: «Ми маємо високий бойовий дух, бо ведемо справедливу війну, захищаючи свою землю»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: