Завантаження ...
banner

Коаліція сформована. До неї увішло 5 партій

Коаліційні переговори почалися о 17:00 четверга й завершилися майже о 2 годині ночі п'ятниці. В їх результаті угоду про коаліцію підписали 5 політсил

Представники Блоку Петра Порошенка, Народного фронту, "Самопомочі", Радикальної партії Ляшка й "Батьківщини" підписали проект тексту коаліційної угоди. Про це повідомили представники політсил біля будівлі парламенту, повідомляє УНіАН.

Коаліційні переговори почалися о 17:00 четверга й завершилися майже о 2 годині ночі п'ятниці.
 
"Ми парафували коаліційну угоду. Тут є підписи п'яти політичних сил, представників, які працювали над текстом коаліційної угоди", - сказала представниця "Самопомочі" Оксана Сироїд.
 
Вона також повідомила, що о 12.30 у п'ятницю має відбутися офіційна презентація тексту за участю представників і лідерів політичних сил.
 
Відповідаючи на запитання про те, у чому були протиріччя під час роботи представник "Батьківщини" Андрій Кожем’якін зазначив, що "коаліційна угода досить велика й складна, і потрібно з'ясувати всі остаточні технічні нюанси й моменти".
 
"І більше того, ми розуміли, що сьогодні день річниці Майдану і требу було у будь-якому випадку завершити і зробити це сьогодні вночі. Обов'язково. Передруковували, друкували, переписували, записували", - зазначив він.
 
А представник Блоку Петра Порошенка Віталій Ковальчук зазначив, що створювався "дороговказ для нашої країни на найближчі п'ять років, і три тижні, які було витрачено на узгодження коаліційної угоди - це дуже стислий термін".
 
Водночас Ковальчук зауважив, що у перемовинах були певні суперечності і дискусії, проте було закладено фундамент для подальшої продуктивної співпраці.

"Маємо надію, що назавтра (21 листопада) суспільство отримає повну презентацію цього документа і ми безумовно його підпишемо 27 листопада, коли відкриється перше засідання Верховної Ради 8-го скликання", - сказав представник БПП.
 
На запитання щодо того, що його політсила останньою підписала проект тексту угоди, Ковальчук відповів: "Так склалося, що ми надали можливість нашим колегам, як найбільша фракція, викласти свою думку і підтвердити її письмово, після чого ми, безумовно, підтримали всі ті напрацювання які є. Тут не треба шукати жодної інтриги".

Нагадаємо, що Олег Ляшко повідомляв сьогодні близько першої ночі, що під текстом угоди поставили свої підписи представники 4 політсил, крім Блоку Петра Порошенка
 
Ковальчук також висловив сподівання, що у ВР буде не просто парламентська, а конституційна більшість, що дозволить ухвалити зміни до Конституції. Зокрема щодо децентралізації та скасування депутатської недоторканості.
 
На запитання, для чого до парламенту під час переговорів приїздив прем'єр Арсеній Яценюк, Ковальчук зазначив, що "прем'єр-міністр приїздив тільки для того, щоб ми спільно погодили з усіма представниками фракцій завтрашню публічну презентацію коаліційної угоди".

"Для нас було принципово, що ми парафуємо, як робоча група цю коаліційну угоду, але вважаємо за необхідне, щоб презентували для суспільства її лідери політичних сил", - сказав Ковальчук.

pravda.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: