Завантаження ...
banner
banner

Ракетний удар по Запоріжжю: що відомо

Ракетний удар по Запоріжжю: що відомо  фото

Російські окупанти сьогодні вдень, 22 березня, атакували Запоріжжя. Внаслідок цього є жертви та постраждалі серед цивільного населення. Били загарбники по прифронтовому місту з реактивної системи залпового вогню Торнадо-С. Про це в етері всеукраїнського телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат. Він зазначив, що від пуску ракети до влучання всього десятки секунд.

Саме тому, як пояснив Ігнат, попередження про тривогу у Запоріжжі в момент влучання не було, оскільки не встигла спрацювати система сповіщення.

"На жаль, не завжди інформація про загрозу може надійти вчасно. Не раз було, коли противник атакував, і не було своєчасно сигналу повітряної тривоги. Запоріжжя – це прифронтове місто і знаходиться недалеко від лінії бойового зіткнення. За попередніми даними, ймовірно, по Запоріжжю була задіяна реактивна система залпового вогню далекої дії. Можливо "Торнадо-С". Це реактивна артилерія, яка летить надзвичайно швидко. від пуску до влучання десятки секунд", – сказав Ігнат.

Варто зазначити, що станом на 17:00 у Запоріжжі зросла кількість постраждалих від ракетного удару.

Як розповів голова ОВА Юрій Малашко, через ракетний удар загинула одна особа, ще 33 – постраждали. Всього госпіталізовано 28 осіб.

 

"Троє дітей віком 5,7 та 9 років зараз знаходяться в лікарні з легкими пораненнями. З тяжкими пораненнями в нас троє дорослих людей. Є інформація, що в квартирі куди саме було влучання, можуть бути люди. Попередньо, літня пара", – уточнив Малашко.

Нагадаємо, у ніч проти 22 березня Росія влаштувала нічну атаку дронами на Україну. У низці областей спрацювали сили ППО. Їм вдалося знищити 16 з 21 запущеного росіянами іранського дрона-камікадзе. Однак 5 безпілотників досягли цілей.

Зокрема, влучання зафіксовано у місті Ржищів Київської області. Там "шахеди" зруйнували 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею, у якому після прильоту спалахнула пожежа. На 11:00 22 березня у поліції Київщини заявили про щонайменше 4 загиблих та 7 поранених, серед них 11-річна дитина.

Читайте також: Внаслідок нічної атаки дронами на Київщині є загиблі і поранені

Загалом упродовж доби РФ атакувала 121 населений пункт в 11 регіонах нашої держави. На 9 годину ранку було відомо про щонайменше 14 людей, яких вбила РФ за останні 24 години. Також пошкоджено 42 об'єкти інфраструктури.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: