Завантаження ...
banner
banner

Радбез Нідерландів опублікував підсумковий звіт про Boeing 777

Документ.
Рада безпеки Нідерландів опублікував остаточний звіт з розслідування аварії малайзійського Boeing 777 на Донбасі. Звіт опублікований на сайті голландського Радбезу.


Рада безпеки Нідерландів опублікував остаточний звіт з розслідування аварії малайзійського Boeing 777 на Донбасі. Звіт опублікований на сайті голландського Радбезу.


Brochure mh17-crash-uk from Marina Vogel

До публікації звіті за Boeing 777 про підсумки розслідування були проінформовані родичі загиблих пасажирів. Після цього представник Ради безпеки представив доповідь по авіакатастрофі на авіабазі в Гільзі-Риене, куди доставили всі зібрані на Донбасі уламки Boeing. Про це повідомляє РБК-Україна
 
Звіт по Boeing 777 охоплює чотири теми: причини катастрофи, питання про польоти над зоною конфлікту, причини, чому родичі загиблих повинні були чекати протягом двох-чотирьох днів для підтвердження з боку голландських властей, що їхні близькі були на літаку, а також питання, якою мірою пасажири рейсу MH17 усвідомлено пережили катастрофу.
 
У звіті не піднімалося питання про те, хто був винен у катастрофі літака, оскільки це є предметом кримінального розслідування.

Зазначимо, сьогодні також свій "альтернативний" доповідь після краху рейсу MH17 на Донбасі представили в Росії. Концерн "Алмаз-Антей", який займається виробництвом озброєння (у тому числі установок "Бук"), провів ряд експериментів і заявив, що малайзійський лайнер був збитий ракетою з підконтрольною українським військовим території Донецької області.
Експертно-журналістська група Bellingcat, що спеціалізується на проведенні розслідувань за відкритими джерелами, також вже опублікувала свій підсумковий звіт за Boeing 777. У доповіді, який був оприлюднений 8 жовтня, наводилися дані про присутність російської установки "Бук" під час авіакатастрофи і неподалік від місця аварії літака.
 
Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофу 17 липня 2014 р. в Донецькій області України в районі села Грабове.
 
На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули. Ця авіакатастрофа за кількістю загиблих стала найбільшою в історії авіації з 11 вересня 2001 р. і увійшла в десятку найбільших за всю історію.
 
Попередній звіт міжнародної комісії з розслідування авіакатастрофи був опублікований 9 вересня 2014 р. Згідно з ним, лайнер розвалився в повітрі в результаті "структурних пошкоджень, викликаних великою кількістю високоенергетичних об'єктів, які проникли в літак зовні". При цьому в звіті заперечувалася ймовірність того, що катастрофа Boeing-777 було викликане технічною несправністю або діями екіпажу.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: