Завантаження ...
banner
banner

Україна готується до ймовірних зимових блекаутів: буде шість черг відключення

Україна готується до ймовірних зимових блекаутів: буде шість черг відключення фото

В одному з регіонів України готуються відключати від світла взимку не тільки побутових споживачів, а й промисловість.

Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін попередив, що в регіоні взимку 2023/2024 можуть запровадити одразу шість черг вимкнення світла. Причина: дефіцит в енергосистемі. Про це стало відомо з повідомлення Луніна в його Telegram-каналі.

"Розроблено графіки відключень електроенергії, розраховані на шість черг. І графіки обмеження для промислових споживачів. До роботи готові 12 модульних котелень", — написав він.

Він зазначив, що яким саме буде дефіцит електроенергії поки незрозуміло. Детальніша інформація з'явиться тільки після старту опалювального сезону в регіоні.

"Загалом рівень підготовки до опалювального сезону — 70%. В області триває реконструкція семи котелень, а також мереж теплопостачання. Крім того, будують ще три котельні", — зазначив Лунін.

Нагадаємо, 25 липня директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко попередив, що зима 2023-2024 років може бути дуже складною. За його словами, під час бойових дій було знищено обладнання, відновити яке за рік неможливо. Тому українська енергосистема буде більш вразливою до блекаутів, експерт радить населенню запастися генераторами і повербанками.

Тим часом 13 серпня прем'єр України Денис Шмигаль розповів, що Російська Федерація, найімовірніше, продовжить атакувати енергетичну систему України, тож наразі вирішується питання, як захистити її від ворожих обстрілів.

Водночас у компанії "Укренерго" 27 липня заявили, що поки не знають, чи будуть блекаути в холодну пору року. Але водночас порадили українцям не позбуватися генераторів.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: