Завантаження ...
banner
banner

Нігерія відкликає послів у всьому світі: подробиці

Нігерія відкликає послів у всьому світі: подробиці фото

У суботу, 2 вересня, президент Нігерії (держава в Західній Африці) Бола Тінубу наказав негайно відкликати послів країни по всьому світу. Виключенням стали лише постійні представники Нігерії в ООН у Нью-Йорку та Женеві – вони звільнені від "повного відкликання".

Останні залишаться на своїх місцях у США та Швейцарії у звʼязку з майбутньою Генеральною асамблеєю ООН, яка відбудеться цього місяця. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву речника глава держави Аджурі Нгелале.

"Президент сповнений рішучості забезпечити ефективність і якість світового класу, які відтепер характеризуватимуть надання послуг як іноземцям, так і громадянам Нігерії, жителям і потенційним відвідувачам", – сказав речник.

Зазначимо, що Нігерія має 109 дипломатичних представництв по всьому світу. Серед них 76 посольств, 22 вищих комісії та 11 консульств.

Як відомо, президент Тінубу, який розпочав у країні найсміливіші за останні десятиліття реформи, має провести переговори з президентом США Джо Байденом на полях Генеральної асамблеї ООН. Також лідер Нігерії має зустрітися з колегами із Бразилії, Індії, Південної Кореї та Німеччини під час саміту G20.

Нагадаємо, що раніше президент Нігерії просив парламент схвалити мобілізацію армії для можливої інтервенції в Нігер, де нещодавно відбувся військовий переворот та повалення президента Мохаммеда Базума. Це може статися, якщо бунтівники не відреагують на умови Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС).

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Минув місяць із моменту державного перевороту в африканському Нігері, однак за увесь цей час коаліція західних країн та Економічна спільнота країн Західної Африки (ЕКОВАС) так і не спромоглись застосувати силу проти повстанців, обмежившись лише висловленням занепокоєння.

– Однак днями в Парижі пролунали більш рішучі заяви, зокрема про те, що Франція готова підтримати воєнні дії проти путчистів у Нігері, якщо до такого дійде. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

– Тим часом військові, які прийшли до влади у Нігері, заборонили функціонування міжнародних організацій. Зокрема, агентства ООН зупинили свою роботу в областях, де йдуть збройні зіткнення.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: