Завантаження ...
banner
banner

У ЄС підтримали виділення Україні 50 млрд євро: рішення вже ухвалено

У ЄС підтримали виділення Україні 50 млрд євро: рішення вже ухвалено фото

У Єропейському парламенті сьогодні, 17 жовтня, підтримали ініціативу Європейської комісії (ЄК) щодо створення Фонду допомоги Україні на суму 50 млрд євро. Ці кошти надаватимуться нашій державі протягом наступних 4 років.

Про це йдеться в заяві Європарламенту. "Позицію парламенту щодо запропонованого механізму для України було ухвалено 512 голосами "за", 45 "проти" та 63 утрималися. Депутати Європарламенту зробили механізм більш демократично підзвітним, заохочуючи багатопартійну демократію та узгодження України з вимогами щодо вступу до ЄС", – наголошується в повідомленні.

Однією з ключових вимог євродепутатів є те, щоб активи країни-терористки Росії або інших юридичних чи фізичних осіб, безпосередньо пов’язаних з агресією ворога, були використані для відновлення України. Європарламент посилив положення щодо боротьби з шахрайством, корупцією, конфліктом інтересів і порушеннями під час використання коштів ЄС в Україні. Компанії під впливом олігархів не повинні мати право на фінансування, додали євродепутати.

Депутати Європарламенту також внесли зміни до пропозиції, щоб зробити механізм більш прозорим, створивши веб-портал про фінансові операції, надані Україні, та їх цілі, а також про "віхи", досягнуті країною для отримання допомоги. Вони також хочуть, щоб внески, отримані від третіх країн і міжнародних організацій, були оприлюднені.

Нагадаємо, 3 жовтня Європейський парламент дав згоду на перегляд бюджету Європейського Союзу до 2027 року. При цьому глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що Україна не отримає жодної копійки грошей з бюджету ЄС, доки повне фінансування не отримає сама Угорщина.

Справа в тому, що для фінансової допомоги Україні потрібна згода всіх країн-ЄС, тому угорська влада фактично загрожує всьому Євросоюзу.

Раніше OBOZ.UA писав про те, що загальні запаси газу в ЄС досягли абсолютного максимуму за історію спостережень – що фактично позбавляє Росію шансів заморозити країни союзу і взимку 2023/24 років.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: